Siirry pääsisältöön

Hauska/tuittu

Toisinaan minun tekee mieli kysyä lukijoiltani, jotka eivät minua henkilökohtaisesti tunne, millaisena tyyppinä he näkevät minut. Olenko ironissarkastisen hauska tabunmurtaja vai tomera tuittutäti, joka antaa tulla kun piponkaulus käy ahtaaksi?

Vai onko totuus jossain siinä välillä vai tuolla ulkona? Päästä ajatuksesi valloilleen kommenttikentässä! Voit käyttää myös edellämainittua hauskaa tabunmurtajaa tai tuittutätiä.

Olen pohtinut myös sitä, mitä on tapahtunut, kun olen kirjoittanut kaikkein kipeimmistä ja kiukuttavimmista kokemuksistani. Yleensä olen tehnyt sen sillä ajatuksella, että joku muu voisi saada kokemuksistani ja ajatuksistani vertaistukea ja lohtua, mutta olenko joskus vain oikeasti itse päässyt päästelemään höyryjä?
  
Vertaistuki toimii toki molempiin suuntiin. Minä en ole vammaisasiantuntemuksen syvä rintaääni, vaan ainoastaan yksi pieni pisara valtavassa vammaisuuden kirjoaallokossa. Minun lähtökohtani kohdata oma liikuntarajoitteisuuteni ei ole ollut kaikkein ihanteellisin. Mietin jatkuvasti niitä kysymyksiä, olenko kokemukseni yksin, olisiko elämäni erilaista jos olisin pystynyt toimimaan toisin, onko minullakin vielä edellytyksiä entistä parempaan. Kun joku kommentoi postauksiin omista kokemuksistaan, se tuntuu tosi hyvältä. Useimmiten huomaan, etten ole yksin.

Omasta puolestani iso kiitos kaikille lukijoille.

Parhain terveisin,
Vappu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Blogi muutti uuteen kotiin!

Olen muuttunut pelkästä blogi-ihmisestä sivustoihmiseksi! Se on jännittävää. Käytännössä se tarkoittaa, että minulla on nyt omat kotisivut, joiden kautta pääsee lukemaan blogia, lähettämään sähköpostia ja ostamaan kirjojani. Jes!

Blogin suorana osoitteena säilyy vanha tuttu https://sit-up.blogspot.fi/ . Olen koonnut tälle uusiutuneelle alustalle vanhan SIT UP!-blogin suosituimpia ja ajattomimpia postauksia. Tutut postaustunnisteet löytyvät oikeassa reunassa olevasta valikosta. Uusia tekstejä ja piirroksia aion julkaista enemmän tai vähemmän säännöllisin väliajoin. Palautetta saa antaa.

Parhain terveisin,
Vappu-Tuuli