Siirry pääsisältöön

Blogi tänään 4 vuotta - muistatko nämä kuumat postaukset?

Jiihaa! Minun blogini on nyt nelivuotias! Juhlapäivän kunniaksi julkaisen listan kaikkien  mieleenpainunneista postauksista.

1. Ypeät ennakkoluulot osa 21.
Ylpeät ennakkoluulot - postaussarja poltti näppäimistöä ja nousi alusta alkaen myös lukijoiden vankkumattomaan suosioon. Liikuntarajoitteisiin kohdistuvia ennakkoluuloja atomeiksi räjäyttelevän sarjan 21. osassa pureuduttiin kysymykseen, ovatko liikuntarajoitteiset lainkaan sukupuolisia olentoja.

2. Saako nytkinnalle nauraa?
Putouksen kohua herättänyt sketsihuumori kirvoitti miettimään pakkoliikekomiikkaa ja hyvän ja huonon huumorin rajoja. Postaus on pysytellyt luetuimpien tekstien listalla halki koko bloggauselinkaaren.

3. Ihmisen rajat
Prostituutiolla itseään elättävän CP-vammaisen Heljän elämää kuvaava dokumentti ja Pekka Hyysalon haastattelu Jari Sarasvuon keskusteluohjelmassa synnyttivät kiivasta keskustelua. Omasta mielestäni tämä vammaisuutta ja vammaisten ihmisten mediakuvia käsittelevä teksti on yksi blogin parhaimpia postauksia.

4. Special Edition-ensiarviointi
Julkaisin esikoisteokseni Special Editionin maaliskuussa 2015. Ensimmäinen arvio kirjasta kirjoitettiin Facebookiin, jonka jälkeen se ilmestyi kirjoittajan luvalla myös blogissa. Ytimeen osuva ensiarvio oli hieno hetki käynnistyneellä kirjoittajan uralla.

5. Pätkät: Mitäs jos...
SIT UP! -blogi ei olisi SIT UP! -blogi ilman sarjakuvia! Tässä pätkässä tuumaillaan, millaista mahtaisi olla, jos erilaisuuden pelkoon suhtauduttaisiinkin hiljaisen ymmärryksen sijaan hoitoa vaativana vaivana. Hyvä kysymys.

Mitkä blogipostauksista ovat sinun suosikkejasi? Puuttuiko minun listaltani jokin mahtava postaus? Kerro kommenttikentässä 22.2.2016 mennessä, niin arvon kaikkien vastaajien kesken hulppean kirjapalkinnon!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Blogi muutti uuteen kotiin!

Olen muuttunut pelkästä blogi-ihmisestä sivustoihmiseksi! Se on jännittävää. Käytännössä se tarkoittaa, että minulla on nyt omat kotisivut, joiden kautta pääsee lukemaan blogia, lähettämään sähköpostia ja ostamaan kirjojani. Jes!

Blogin suorana osoitteena säilyy vanha tuttu https://sit-up.blogspot.fi/ . Olen koonnut tälle uusiutuneelle alustalle vanhan SIT UP!-blogin suosituimpia ja ajattomimpia postauksia. Tutut postaustunnisteet löytyvät oikeassa reunassa olevasta valikosta. Uusia tekstejä ja piirroksia aion julkaista enemmän tai vähemmän säännöllisin väliajoin. Palautetta saa antaa.

Parhain terveisin,
Vappu-Tuuli