Siirry pääsisältöön

Nämä 5 miestyyppiä kiinnostuvat liikuntarajoitteisesta naisesta

Iltapäivälehtien ihmissuhdeosiot ovat pullollaan listauksia siitä, millainen nainen kiinnostaa miehiä. Niinpä tämä blogi kantaa nyt oman kortensa listakekoon ja tarkastelee asiaa liikuntarajoitteisnäkökulmasta. Lista ei ole tiukan sukupuolisidonnainen ja pohjautuu pienen ihmisjoukon, toisin sanoen itseni, omakohtaisiin kokemuksiin.

1. Utelias on hienotunteisimmillaan salakavalin ihmistyyppi, jonka kanssa voi joutua tekemisiin. Vähemmän hienotunteisempana hän on ainoastaan rasittava. Utelias tuntee liikuntarajoitteisuuteen liittyviä asioita hyvin vähän tai ei lainkaan ja on innokas täyttämään kaikki sivistyksensä aukot.  Kun hän on kysymyksensä kysynyt, hän häipyy. Se on visto tilanne etenkin silloin, jos toinen osapuoli on koko ajan kuullut, että kiinnostus on kummunnut aidosta välittämisestä.
 
2. Elämään pettynyt hakee tukea ja turvaa liikuntarajoitteisesta, jonka arvelee ymmärtävän tuntemuksiaan omien kokemuksiensa ansiosta. Useimmiten tämänkaltaiset ihmissuhteet päättyvät heti alkutekijöihinsä liikuntarajoitteisen osapuolen toimesta, koska tämä itse ei ole ollenkaan niin pettynyt ja alituisen valitusvirren sijaan hän kuuntelee mieluummin rokkia.  

3. Epätoivoinen on ihmistyyppinä sukua elämään pettyneelle. Epätoivoinen haluaa liikuntarajoitteisen kanssa parisuhteen sillä perusteella, että uskoo mahtuvansa tämän vammattomia ihmisiä matalampiin parisuhdevaatimuksiin. (Lue: vaatimukseen, että itsellä olisi edes joku). Yleensä tällaisella suhteella ei ole tulevaisuutta. Eihän siitä saisi edes hyvää hääpuhetta.

4. Fetisisti on innostunut liikuntarajoitteisuudesta seksuaalisesti. Jos etsii yhden yön suhteita tai muuta vastaavaa sutinaa, on fetisisti varma nakki. Heitä löytää vammaisaiheisilta nettifoorumeilta aina vähintään kaksin kappalein. Parisuhteeseen, tai ylipäätänsä ihmissuhteisiin, kannattaa kuitenkin valita joku aivan muu. (Kts. seuraava kohta!)

5. Luonteva suhtautuu liikuntarajoitteisiin kuin keihin tahansa muihinkin kanssaihmisiinsä. Hänellä ei ole entuudestaan olettamuksia liikuntarajoitteisten ihmisten persoonallisuudesta, arkirutiineista tai ulkomuodoista. Taustalla on usein aiempaa kokemusta liikuntarajoitteisten kanssa toimisesta, mutta joskus asenne voi olla tulosta myös muutoin kattavista ihmissuhdetaidoista. Tämä on se ihmistyyppi, josta liikuntarajoitteinen itse haluaa rakentaa tuttavapiirinsä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

10 vinkkiä vammais(vastaiseen) vastineeseen

Kuinka kirjoittaa mahdollisimman huono vastine, kun yrityksesi saa palautetta vammaisten epätasa-arvoisesta kohtelusta tai huonosti toteutetusta esteettömyydestä? Esittelen tässä kymmenen kohdan ohjeen, jota noudattamalla onnistut varmasti! 
Käytän esimerkkinä Logomon tapahtumajohtajan mielipidekirjoitusta. Julkaisu on jo vanha, mutta toimii oppimateriaalina vallan hyvin.

1). Uhriudu. Ilmaise, miten tuntuu niin ikävältä, että meille annetaan negatiivista palautetta, vaikka sentään olet yrityksesi olemassa ja yrität.

Olipa kerrassaan harmillista lukea Tapio Elfvingin ja Laura Ellilän kirjoituksessaan (TS 7.11.) kuvailemista huonoista esteettömyyskokemuksista Logomossa. Etenkin tietäen, missä määrin esteettömyyteen on taloa suunnitellessa kiinnitetty huomiota. Lähtökohdista yksi tärkeimmistä on ollut nimenomaan toiminnallisuus, joka sisältää niin ihmisten kuin tavaroidenkin esteettömän kulkemisen tiloissa.
2) Kehu yritystäsi/palveluasi. Se on markkinoivaa toimintaa ja mitätöi kivas…

Henkilökohtaisen avun temppurata

Tiedättehän ne erilaisissa tapahtumissa ajoittain järjestettävät hassunhauskat "esteradat", joissa vammattomat ihmiset pääsevät kokeilemaan pyörätuolilla liikkumista ja yllättymään, miten paljon yksikin kynnys voi kulkemista haitata? Ne ovat yleensä pikaisesti ohimeneviä ja eksoottisia erikoiskokemuksia, jotka esittelevät vain yhden ulottuvuuden liikuntarajoitteisuudesta. Siksipä kehittelin tämän extreme-temppuradan kaikille niille, jotka todella haluavat mieliinpainuvan kokemuksen (ja joiden mielestä nykyinen vammaispolitiikka on menossa parempaan suuntaan)

OIKEUS VALITA ITSE HENKILÖKOHTAINEN AVUSTAJA - TEMPPU

Kutsu entuudestaan tuntematon ihminen kotiisi, ja pyydä häntä suorittamaan aamurutiinisi. Toista tämä joka päivä kuukauden ajan, ja vaihda henkilö uuteen päivittäin. Huolehdi siitä, että avustajasi on useimmilla kerroilla vastakkaista sukupuolta ja vähintään 50-vuotias. Hän suorittaa kahdesti päivässä alapesusi. Saatat myös ehkä huomata, että viimeistään viikon jälkee…