Siirry pääsisältöön

Nämä 5 miestyyppiä kiinnostuvat liikuntarajoitteisesta naisesta

Iltapäivälehtien ihmissuhdeosiot ovat pullollaan listauksia siitä, millainen nainen kiinnostaa miehiä. Niinpä tämä blogi kantaa nyt oman kortensa listakekoon ja tarkastelee asiaa liikuntarajoitteisnäkökulmasta. Lista ei ole tiukan sukupuolisidonnainen ja pohjautuu pienen ihmisjoukon, toisin sanoen itseni, omakohtaisiin kokemuksiin.

1. Utelias on hienotunteisimmillaan salakavalin ihmistyyppi, jonka kanssa voi joutua tekemisiin. Vähemmän hienotunteisempana hän on ainoastaan rasittava. Utelias tuntee liikuntarajoitteisuuteen liittyviä asioita hyvin vähän tai ei lainkaan ja on innokas täyttämään kaikki sivistyksensä aukot.  Kun hän on kysymyksensä kysynyt, hän häipyy. Se on visto tilanne etenkin silloin, jos toinen osapuoli on koko ajan kuullut, että kiinnostus on kummunnut aidosta välittämisestä.
 
2. Elämään pettynyt hakee tukea ja turvaa liikuntarajoitteisesta, jonka arvelee ymmärtävän tuntemuksiaan omien kokemuksiensa ansiosta. Useimmiten tämänkaltaiset ihmissuhteet päättyvät heti alkutekijöihinsä liikuntarajoitteisen osapuolen toimesta, koska tämä itse ei ole ollenkaan niin pettynyt ja alituisen valitusvirren sijaan hän kuuntelee mieluummin rokkia.  

3. Epätoivoinen on ihmistyyppinä sukua elämään pettyneelle. Epätoivoinen haluaa liikuntarajoitteisen kanssa parisuhteen sillä perusteella, että uskoo mahtuvansa tämän vammattomia ihmisiä matalampiin parisuhdevaatimuksiin. (Lue: vaatimukseen, että itsellä olisi edes joku). Yleensä tällaisella suhteella ei ole tulevaisuutta. Eihän siitä saisi edes hyvää hääpuhetta.

4. Fetisisti on innostunut liikuntarajoitteisuudesta seksuaalisesti. Jos etsii yhden yön suhteita tai muuta vastaavaa sutinaa, on fetisisti varma nakki. Heitä löytää vammaisaiheisilta nettifoorumeilta aina vähintään kaksin kappalein. Parisuhteeseen, tai ylipäätänsä ihmissuhteisiin, kannattaa kuitenkin valita joku aivan muu. (Kts. seuraava kohta!)

5. Luonteva suhtautuu liikuntarajoitteisiin kuin keihin tahansa muihinkin kanssaihmisiinsä. Hänellä ei ole entuudestaan olettamuksia liikuntarajoitteisten ihmisten persoonallisuudesta, arkirutiineista tai ulkomuodoista. Taustalla on usein aiempaa kokemusta liikuntarajoitteisten kanssa toimisesta, mutta joskus asenne voi olla tulosta myös muutoin kattavista ihmissuhdetaidoista. Tämä on se ihmistyyppi, josta liikuntarajoitteinen itse haluaa rakentaa tuttavapiirinsä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Irrota vain ennakkoluuloista

Törmäsin Kata Melanderiin ja hänen tuolloin vielä julkaisemattomaan Älä irrota - romaaniinsa ensimmäistä kertaa sosiaalisessa mediassa viime syksynä. Melander opiskelee suomen kieltä ja kotimaista kirjallisuutta Turun yliopistossa, ja kirja on hänen esikoisteoksensa (Type & Tell).
Päähenkilö Saara on opiskelija, joka käyttää pyörätuolia ja kärsii lisäksi pahoista kipukohtauksista. Petteri on lapsettomassa avioliitossa kituuttava onneton aviomies ja Saaran entinen opettaja. Kaksikon välillä roihahtaa rakkaus, mutta voittaako rakkauskaan kaikkia esteitä?
Ennen kuin itse pääsin lukemaan kirjaa - mihin kuluikin tuokio, sillä kirjaston varausjono oli pitkä - pohdin kahta asiaa: heijasteleeko takakannessa käytetty ilmaus "pyörätuoliin sidottu" kaikessa ableistisuudessaan pelkästään henkilöhahmojen omaa näkemysmaailmaa vai asettaako se nyyhkydraamoista tutun raamin liikuntakyvyttömyydestä kumpualle tragedialle? Vaikuttuisinko itse liikuntarajoitteisena samalla tavoin kuin monet…