Siirry pääsisältöön

Tutustu. Ihastu. Fanita.Rakastu.

Viime postaukseni jälkeen olen miettinyt lisää deittailua. Vietin oikein mukavan uudenvuodenaaton. Iltapäivällä kävin yhdessä ystäväni kanssa katsomassa Disneyn uuden Frozen - Huurteinen seikkailu - elokuvan 3D-version. (En vieläkään pääse yli siitä, että nimen suomennos tuo mieleen oluset). Se oli Disney-leffojen tapaan prinsessasatu, mutta poikkeuksellista siinä on se, että prinssin ja prinsessan välinen yhdessä päivässä roihahtava salamarakkaus asetetaan kyseenalaiseksi. Jos mietitään vaikkapa prinsessa Ruususta, solmii hän avioliittonsa käytännössä sata vuotta nuoremman poikasen kanssa, joka päätyi paikalle suutelemaan häntä. Lumikilla asiat ovat vielä absurdimmin, sillä hänen prinssinsä suutelee hänen kuollutta ruumistaan.

Illalla katsoin elokuvan "21 tapaa pilata avioliitto." Olin selkeästi teemassa, ja kun kömmin sänkyyn katseltuamme yhdessä avustajan kanssa keittiöni ikkunasta näyttäytyneen ilotulitteiden valoshown, parisuhdeasiat pyörivät mielessäni. Päähäni oli jäänyt myös saamani lukijakommentti, jossa todettiin nettideittailuun liittyen, että ensitapaamisella voi ihastua, mutta tutustuminen on hankalampaa, jos ainoana tavoitteena on löytää parisuhde. Lause kiteyttää mielestäni täydellisesti deittailuun liittyvän paradoksin. Deittailun nimeen vannovat eivät halua haaskata aikaansa siihen ihmiseen tutustumiseen, jonka kanssa tahtoisivat viettää loppuelämänsä. Kommentissa kerrottiin myös, miten henkisille arvoille painottuvan parisuhteen voi löytää harrastuspiireistä. Tämä sai minut miettimään omaa tärkeää harrastustani, ja omaa kokemustani siitä. Puhun nyt omasta fanitusharrastuksestani.

Fanitus mielletään usein harrastukseksi, joka kuuluu teinitytöille ja mieleltään hiukan vinksahtaneille aikuisille. Jos kysymys on esimerkiksi tietyn muusikon fanittamisesta kuten minulla, siihen usein vahvasti myös henkilöpalvonta. Toisinaan se tarkoittaa myös fanittamisen mieltämistä parisuhteen korvikkeeksi. Kaikki nämä mielikuvat ovat varsin kapeakatseisia ja ainakin omalla kohdallani täysin vääriä. Vaikka suosikkimuusikkoni ovatkin mielestäni järisyttävän komeita miehiä ja tykkään katsella heidän naamojaan myös könytessäni aamuisin keittiöön aamiaiselle, ei järisyttävä 2d-komeuskaan kykene antamaan minulle samaa kuin oikea ihminen. Julistemies ei sano, että rakastaa minua äärettömästi niinäkin aamuina, jolloin silmäpussini roikkuvat polvissa asti, eikä halaile minua jälleennäkemisen riemusta täpinöissään, kun palaan iltapäivisin töistä kotiin.

Fanituksesta voi seurata paljon hyviä asioita. Isoin lienee varmasti oman suosikkinsa tuotannon näkemisestä ja kokemisesta aiheutuva mielihyvä, mutta siinä ei ole kaikki. Kävin takavuosina paljon tapahtumissa, joihin saapui samaa asiaa fanittavia ihmisiä. Ne olivat sosiaalisesti parhaita kokemuksia elämässäni. Kaikki ottivat toisensa lämpimästi vastaan, ja kaikki kykenivät seurustelemaan toistensa kanssa, koska puheenaihetta ei tarvinnut väkisin keksiä. Saman asian tiimoilta löysin myös tärkeitä miessuhteita. Sittemmin lopetin fanitapahtumat, koska ilmapiiri alkoi muuttua enemmän "kuka on parempi fani kuin toinen" - tyyliseksi järjettömäksi kilpailuksi tja "tämä on koko maailma" -tyyliseksi messuksi.  Rakkautta fanituksenkohteisiin sekään ei silti poistanut. Valitettavan usein ihmiset eivät pohdi näitä asioita enemmän ennen kuin pilkkaavat ketään tämän musiikki-, kirja-, elokuva- tai minkä tahansa muun fanitusmaun takia. Fanitukseen voi liittyä monta erilaista asiaa, joiden kunnioittamista mollaus estää. Itseäni se ainakin auttaa ensisijaisesti jaksamaan.

Laitan musiikit pauhaamaan ja jään odottelemaan sen oikean ilmaantumista (sisäisesti). Käsillä on 365 mahdollisuutta tehdä ja syventää tuttavuutta. Vain Disney-kuninkaalliset ja Matti Nykänen ostavat kihlat päivän tuntemisen jälkeen.  Rakkauden täyttämää vuotta 2014 kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Blogi muutti uuteen kotiin!

Olen muuttunut pelkästä blogi-ihmisestä sivustoihmiseksi! Se on jännittävää. Käytännössä se tarkoittaa, että minulla on nyt omat kotisivut, joiden kautta pääsee lukemaan blogia, lähettämään sähköpostia ja ostamaan kirjojani. Jes!

Blogin suorana osoitteena säilyy vanha tuttu https://sit-up.blogspot.fi/ . Olen koonnut tälle uusiutuneelle alustalle vanhan SIT UP!-blogin suosituimpia ja ajattomimpia postauksia. Tutut postaustunnisteet löytyvät oikeassa reunassa olevasta valikosta. Uusia tekstejä ja piirroksia aion julkaista enemmän tai vähemmän säännöllisin väliajoin. Palautetta saa antaa.

Parhain terveisin,
Vappu-Tuuli