sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä hyväntekoa. Kirjoitat myös tuoneesi tietääksesi esille tilanteita, joissa pyörätuoli on ok. Mitä ilmeisemmin tarkoitat kommenttiasi että "on tietenkin olemassa teoreettinen mahdollisuus, että tapaisit jonkun mukavan pyörätuolityypin ja katsoisit, miten asiat lähtisivät rullaamaan". Toisin sanoen et puhu käytännöstä. Ja niin onkin, etteivät Tinder-treffit ole sinulle tilanne, jossa voisit tavata mukavan pyörätuolityypin. Päätös jättää tointumatta yllätyksestä ja katsoa mitä tapahtuu, on ASENNE. Te olitte tapaamassa toisianne, ette aloittamassa seurustelua tai menemässä naimisiin.

Moni jo palstalla kertoi sinulle, että mies etsi ehkä ihmistä joka hyväksyisi hänet ja päätti, että live kertoo enemmän kuin tuhat diagnoosisanaa. Sinä etsit liikunnallista lääkärimiestäsi, tai mikä hyvänsä miestyyppi onkaan sinun prioriteettilistasi kärkipäässä, jätit tapaamisessa selviäväksi kaiken sen, mitä ei suoraan voi kysyä. Intit, että ei se ollut edes niinkään se tuoli, vaan tuommoinen "testaaminen", joka on ihan nounou. Mielestäsi treffikumppanisi olisi pitänyt osata ajatella muitakin ihmisiä, sinua! Pyörätuolista kerrotaan etukäteen!

Sinua kehotettiin toteamaan, että maailmat eivät nyt vain kohdanneet ja jatkamaan etsintääsi. Sinulta kysyttiin, että jos mies halusi hänet suoriltaan hyväksyvän ihmisen ja sinä ei-pyörätuolissa istuvan ihmisen,  oliko mielestäsi VAIN sinulla oikeus raivota ja vaatia vastapuolta ajattelemaan muitakin ihmisiä.

Uskon, että olit juuri se, joka vastasi, että kysymyksessä oli pointtinsa, mutta jos mies aikoi käydä useammilla sokkotreffeillä yllätystuoleineen, ja sai aina raivot päälleen, silloin piti ajatella muita ihmisiä. Pohdit, oliko netti edes tuollaiselle suoran toiminnan miehelle oikea paikka etsiä seuraa.
Tässä näkyy ASENNE, että kaikki suhtautuvat yllätystuoleihin samalla tavoin kuin sinä - ja että mies tulee mielestäsi käymään vielä lukuisilla treffeillä sinun jälkeesi.

On myös mahdollista, että mies oli kuin Leo-Pekka Tähti: fyysisesti paremmassa kunnossa kuin sinä koskaan, sillä erotuksella että sinä kävelet löysin lihaksin, mutta toki sinä yhdyit monien kommentteihin siitä, että pyörätuoli nyt vaan rajoittaa urheilullista elämäntapaa ja ihankaikkea muutakin. Tämä on ASENNE, rajoittavuuksista kehotan edelleen ottamaan selvää.

Ennen kaikkea, purit raivoasi ja turhautumistasi suositulla keskustelupalstalla. Halusit saada tunteillesi ja teoillesi ymmärrystä ja myötätuntoa. Halusit nähdä kaksi- ja kolminumeroiset yläpeukkulukemat viestiesi alareunassa. Sinä nimittäin tiesit, että niissä oli jotain kyseenalaista. Omatuntosi kaihersi. Halusit massan tuen tunteaksesi, ettet ollut väärässä etkä paha ihminen. Et halua myöntää, että reaktiosi johtuvat ennakkoluuloista, peloista tai vammaisuuden aiheuttamasta vastenmielisyyden tunteesta, haluat olla kauniimpi. Tiedät tämän hyvin itse, koska itsestäänselvistä inhimillisyyksistä ei tarvitse avata keskusteluketjua.

Kun kirjoitin tätä tekstiä, kyseinen keskusteluketju oli jo poistettu. Siitä johtuen kaikki tekstissä lainausmerkkien sisällä esitetyt asiat eivät välttämättä ole sanantarkkoja, mutta sisältö on (ikävä kyllä) totisinta totta.

PS. Tilanne ei ole mahdoton, hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja. Ihastuminen ja rakastuminen ovat monimutkaisia juttuja, joihin ei voi vaikuttaa pakottamalla. Niihin ennakkoluuloihin, jotka estävät jo pelkkää yhdessä nautittua kahvikupposta tapahtumasta, voi ja pitääkin vaikuttaa. Meillä jokaisella on mahdollisuus parantua olemasta asenteellinen ääliö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti