maanantai 20. marraskuuta 2017

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmer on suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 100 mailia eli noin 161 kilometriä.En tiedä, muuttuisiko tilanne muuttamalla haun lähtöpisteeksi jokin muu kuin nykyinen sijaintini tai mihin asti lähtöpistettä on ylipäätään mahdollista muuttaa. Ihan heti en ole houkutuksissa kokeilemaan, sillä muutos vaatisi maksullisen version, jolle kertyisi hintaa 10 dollaria kuulta tai 5 dollaria per kuukausi 12 kuukauden ajan.

Summa summarum,  Glimmer on raikas lisä deittiappsien alati kasvavaan tarjontaan. Yhdenvertaisuus on todellakin huomioitu sananmukaisesti siinä, ettei se profiloidu pelkäksi vammaisdeittisovellukseksi, vaan näkee vammaiset käyttäjät luonnollisena osana kaikkia nettideittaajia. Ehkäpä sovellukselle löytyy tulevaisuudessa innokasta käyttäjäkuntaa myös Suomen leveysasteilta.

Lisätietoja Glimmeristä löytyy tästä linkistä: http://glimmerindustries.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti