Siirry pääsisältöön

Merkittävä muotibloggaus

Minua on elämäni aikana taputeltu ja kosketeltu lukemattomia kertoja. Näiden kertojen lukumäärä ei ole likimainkaan yhtenevä niiden tilanteiden kanssa, jolloin itse olen halunnut, että minuun kosketaan. Yleensä kyse on siitä, että minuun suhtaudutaan kuin lapseen: ihmiset haluavat tsempata ja kannustaa, olla kivan myötämielisiä. Siis onhan vaaleanpunaiseen tutuunkin puettu apina hellyyttävä, mutta ei koskaan vakavasti otettava ballerina.

Kun minua viimeksi taputeltiin olkapäälle asiakaspalvelutilanteessa, jossa vaadin itselleni asiaankuuluvaa palvelua, sain tarpeekseni. Kehitin asiaan ratkaisun.

Näitä kutsutaan epoleteiksi. Niillä tarkoitetaan erilaisia olkakoristeita, jollaisia näkee esimerkiksi sotilasasuissa.Suunnittelemani piikkiniittikoristeiset epoletit kiinnitetään hakaneuloilla, jotta ne voi siirtää vaatekappaleesta toiseen. Malliin kuuluvat myös kiiltävät glittertarrat sekä alareunaan ommeltavat päheät ketjut. Niittejä olisi voinut toki olla enemmänkin, mutta päätin aloittaa ensimmäisen epolettiprojektin maltillisesti. Halusin jakaa tämän asustevinkin siltä varalta, että siitä olisi hyötyä myös muille aiheettomasti olkapäälletaputelluille, esimerkiksi kutakuinkin kaikille pyörätuolin käyttäjälle.

Ja nämä oikeasti toimivat. Niillä on jo estetty erään turkulaisen muusikon enimmät lähentely-yritykset.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

10 vinkkiä vammais(vastaiseen) vastineeseen

Kuinka kirjoittaa mahdollisimman huono vastine, kun yrityksesi saa palautetta vammaisten epätasa-arvoisesta kohtelusta tai huonosti toteutetusta esteettömyydestä? Esittelen tässä kymmenen kohdan ohjeen, jota noudattamalla onnistut varmasti! 
Käytän esimerkkinä Logomon tapahtumajohtajan mielipidekirjoitusta. Julkaisu on jo vanha, mutta toimii oppimateriaalina vallan hyvin.

1). Uhriudu. Ilmaise, miten tuntuu niin ikävältä, että meille annetaan negatiivista palautetta, vaikka sentään olet yrityksesi olemassa ja yrität.

Olipa kerrassaan harmillista lukea Tapio Elfvingin ja Laura Ellilän kirjoituksessaan (TS 7.11.) kuvailemista huonoista esteettömyyskokemuksista Logomossa. Etenkin tietäen, missä määrin esteettömyyteen on taloa suunnitellessa kiinnitetty huomiota. Lähtökohdista yksi tärkeimmistä on ollut nimenomaan toiminnallisuus, joka sisältää niin ihmisten kuin tavaroidenkin esteettömän kulkemisen tiloissa.
2) Kehu yritystäsi/palveluasi. Se on markkinoivaa toimintaa ja mitätöi kivas…

Henkilökohtaisen avun temppurata

Tiedättehän ne erilaisissa tapahtumissa ajoittain järjestettävät hassunhauskat "esteradat", joissa vammattomat ihmiset pääsevät kokeilemaan pyörätuolilla liikkumista ja yllättymään, miten paljon yksikin kynnys voi kulkemista haitata? Ne ovat yleensä pikaisesti ohimeneviä ja eksoottisia erikoiskokemuksia, jotka esittelevät vain yhden ulottuvuuden liikuntarajoitteisuudesta. Siksipä kehittelin tämän extreme-temppuradan kaikille niille, jotka todella haluavat mieliinpainuvan kokemuksen (ja joiden mielestä nykyinen vammaispolitiikka on menossa parempaan suuntaan)

OIKEUS VALITA ITSE HENKILÖKOHTAINEN AVUSTAJA - TEMPPU

Kutsu entuudestaan tuntematon ihminen kotiisi, ja pyydä häntä suorittamaan aamurutiinisi. Toista tämä joka päivä kuukauden ajan, ja vaihda henkilö uuteen päivittäin. Huolehdi siitä, että avustajasi on useimmilla kerroilla vastakkaista sukupuolta ja vähintään 50-vuotias. Hän suorittaa kahdesti päivässä alapesusi. Saatat myös ehkä huomata, että viimeistään viikon jälkee…