tiistai 20. joulukuuta 2016

Jassuu tassuu heittää hyvästit häpeälle

Olen kasvanut ilmapiirissä, jossa vaatimuksena on aina ollut olla "vähemmän vammaisen näköinen". Liikettä, hengitystekniikoita ja lihasjäntevyyttä ovat arvostelleet niin perheenjäsenet kuin terveys- ja sosiaalialan ammattilaisetkin. He ovat useimmiten käyttäneet niistä sanaa ongelma. Jopa ujous on nostettu esiin myös lapsuusajan asiantuntijalausunnoissani niin, että pitkään kuvittelin senkin olevan jokin diagnoosiin liittyvä, itseäni heikentävä ja korjausta vaativa ongelma.

Siksi olenkin ilahtunut, että YouTubessa saattaa nykyisin törmätä myös eri tavoin vammaisiin, suomalaisiin videobloggaajiin.

Esimerkiksi 17-vuotias vbloggaaja Jassuu tassuu esittelee videoissaan cp-vammaisen nuoren naisen elämää varsin autenttiseen tyyliin, usein suosittuja blogihaasteita toteuttaen.Vamma näkyy ja kuuluu.


Negatiivisia kommentteja videoihin toki tulee, mutta pointti onkin siinä, ettei Jassu ole lannistunut, vaan jatkaa edelleen uutterasti videoiden kuvaamista. "Ongelmista", liiasta itsetietoisuudesta ja ujoudesta voi ehkä päästäkin paremmin eroon tuomalla ne esiin, varsinkin epätoivoisten korjausyritysten sijaan.

Tässä blogitekstissä olevasta videosta näet Jassuu tassuun lapsena vs. teininä - haasteen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti