Siirry pääsisältöön

Elämältä kaiken sain

Mikään, missä Vesa-Matti Loiri on mukana, ei ole täysin huonoa. Tämän totesin jo ennen kuin ryhdyin katsomaan Elämältä kaiken sain - elokuvaa, ja saman totesin elokuvan katsomisen jälkeen. Veskun karisma kannattelee kokonaisuutta lähestulkoon kokonaan.

Tiina saapuu Urho-isänsä syntypäiville yhdessä miesystävänsä Tomin ja tämän tyttären Emilian kanssa. Perillä käy ilmi, että Urho tarvitsee liikkumiseen pyörätuolia eikä hänen terveytensä muutenkaan ole enää entisellä tolalla. Se ei silti tarkoita miehen haaveilevan palvelutalopaikasta. Elokuvan hauskin anti onkin sairaanhoitajatyttären ja vanhoista tavoistaan jääräpäisesti kiinni pitävän isän välinen törmäyskurssi. Loirin komiikka on niin tutun vekkulia tavaraa, että hetken aikaa voisi jopa vannoa katselevansa vanhuudenpäiviään viettävää Uuno Turhapuroa.

Elokuva ei silti jää pelkäksi sukupolvikuilukomedia-omaishoitodtaamaksi. Se on sen pahin miinus.  Tiina, Tomi ja Emilia muuttavat Urhon luo ja aloittavat remontin, joka ei suju aivan suunnitelmien mukaan.  Apuun tulee Kake, Tiinan baarissa tapaama mukava ja vieläpä ihan sattumalta remonttimies. Sen jälkeen sekä filmin että sen sisältämän miljöön rakenteet alkavat levitä joka suuntaan aivan uudella tavalla. Kun jäljelle jääviin minuutteihin tungetaan vielä teiniromanssi, parisuhdedraamaa, koettuja elämänviisauksia ja jännärielementtejä, on lopputulos on aivan liian täyteen ahdettu.

Mika Kaurismäen elokuva sopii mainioksi ajanvietteeksi, mutta suuria tunteita se ei herätä. Muitakin nimekkäitä näyttelijöitä toki katselee pelkästä mielenkiinnostakin. Ensirakastajarooleissa kunnostautunut Peter Franzén tekee roolin niin  tumpelotohvelina Tomina, että Armi Toivasen luonnerooli Tiinaa tekisi melkein mieli ravistella hänen miesvalinnoistaan.

 Kuva. Googlen kuvahakuKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Blogi muutti uuteen kotiin!

Olen muuttunut pelkästä blogi-ihmisestä sivustoihmiseksi! Se on jännittävää. Käytännössä se tarkoittaa, että minulla on nyt omat kotisivut, joiden kautta pääsee lukemaan blogia, lähettämään sähköpostia ja ostamaan kirjojani. Jes!

Blogin suorana osoitteena säilyy vanha tuttu https://sit-up.blogspot.fi/ . Olen koonnut tälle uusiutuneelle alustalle vanhan SIT UP!-blogin suosituimpia ja ajattomimpia postauksia. Tutut postaustunnisteet löytyvät oikeassa reunassa olevasta valikosta. Uusia tekstejä ja piirroksia aion julkaista enemmän tai vähemmän säännöllisin väliajoin. Palautetta saa antaa.

Parhain terveisin,
Vappu-Tuuli