tiistai 15. syyskuuta 2015

Sittenkin deittailtavat

On Jutan ja Vertin supersinkkudieetti ja Hottikset. Niissä kummassakin etsitään parisuhdetta.  Viesti on selkeä: kumppanin saa, jos on ulkoisesti näyttävä ja fyysisesti huippukunnossa.

Televisiossa tapahtuvassa parinmuodostuksessa ei parisuhteen henkisiä rakennusaineita järimmin ruodita. Formaatti, jossa seuranhakija kyselee lempiväriä ja vapaa-ajan harrastuksia sermin takana istuvilta kolmelta kumppaniehdokkaalta vapaa-ajan harrastuksia ja ihannekumppanin tärkeimpiä luonteenpiirteitä  näyttää nykyisessä teräväpiirtovalossa lähinnä sinkun painajaisunelta. Hottiksille parisuhde merkitsee samaa kuin jatkuvaisluontoisen fyysisen vetovoiman tunteminen jotakuta kohtaan. Selvimmän tekee Ensitreffit alttarilla, joissa tuntemattomia liittää yhteen ryhmä ihmissuhdeasiantuntijoita.

Maailma on muuttunut pinnallisemmaksi sitten Kari Salmelaisen. Mutta kaikkea toivoa  ei ehkä sittenkään ole menetetty.

Ensivilkaisulta Frii-kanavan ohjelmisto tuntuu koostuvan lähinnä rikosdokumenteista ja sensaationkäryisistä seksikertomuksista, mutta joukkoon mahtuu myös aidosti kiinnostavaa sisältöä. Ensinnäkin tarjolla on Upea lihava elämäni, vaikeasti  ylipainoisen Whitney Way Throren elämää seuraava railakas reality. Sitten on Epäkelvot deittikumppanit (Undateables).
Sarjassa rakkautta etsivät ihmiset, joiden on syystä tai toisesta hankalampi löytää treffiseuraa. Näiden seuranhakupalveluasiakkaiden arkea voivat olla esimerkiksi oppimisvaikeudet, sairaudesta johtuvat poikkeavat kasvonpiirteet tai pyörätuoli.

Ihan ensimmäisenä huolestuttaa sarjan nimi. "Epäkelvot deittikumppanit" ei herätä kovinkaan positiivisia mielikuvia.  Osa huolesta haihtuu heti kun englanninkielisen sarjan nimilogoanimaatiossa pikkuruinen cupido ampuu nuolellaan alas Un-etuliitteen. Undateablesista tuleekin "Dateables", "deittailtavat", eli kyllä marginaali-ihmisekin ihan kelvollista deittailuseuraa ovat. Seuraava huolenaihe sitten onkin, päästäänkö sarjassa todistamaan tervekehoisten ihmisten tirkistelynhalua tyydyttäviä kertomuksia siitä, kuinka pinnalliset ja ennakkoluuloiset ihmiset torjuvat valtavirrasta poikkeavia treffikumppaninsa säälimättömästi kerta toisensa jälkeen. Onneksi ei.  Vaikka deittailun nurjempikin puoli käy sarjassa ilmeiseksi, onnistumistarinoita on paljon. Nyt on kysymys enää vain kanavasijoittelusta. Asiat sijoittuisivat tavallisellakin peruspentillä aivan uudenlaiseen perspektiiviin, jos heti Hottisten perään esitettäisiin jakso Epäkelpoja deittikumppaneita.      


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti