keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

FAQ 19

Liikuntarajoitteisilta useimmin kysytyt kysymykset ja käytöskukkaset

Pertti Perähankavalta on seikkaillut Internetissä ja tavannut siellä mukavan tuntuisen naisen. Nyt aivan yllättäen käy ilmi, että nainen käyttää pyörätuolia. Alkujärkytyksen ja täsmentävien (osin erittäin henkilökohtaisten) kysymysten jälkeen hiki alkaa norua pitkin Pertti-paran otsaa. Hän tiedostaa olevansa idiootti, mutta ei sentään haluaisi vaikuttaa sellaiselta. Pertti kysäisee, onko nainen kiinnostunut hänestä sillai niinku silleen.

Menettelytapa on melko yleinen. Useimmiten sillä halutaan selvittää, onnistutaanko itseä vieroksuttavasta tilanteesta pääsemään ikäänkuin koira veräjästä. Jos vastapuoli vastaa toivotusti, ettei ole kiinnostunut keskustelukumppanistaan romanttisesti, kysyjä itse ei joudu sanomaan mitään, mikä todennäköisesti loukkaisi tämän tunteita. Jos vastapuoli vastaa myöntävästi, ollaan toki helteessä, mutta ainakin hienotunteisia selityksiä ehtii pohtia vielä hetken vastausta odotellessaan. Yleensä kysyjä itse ei huomaa, että asiasta kuin asiasta  tavataan kysyä vain, jos niistä ei ole varmuutta, ja romanttisesta kiinnostuksesta uteleminen ilman toisen osapuolen romanttisia vihjauksia on kohtuullisen kornia.

Romanttinen mielenkiinto ja parisuhteenmuodostukseen liittyy monesti varsin kummallisia tasoajatusmalleja. Siinä, missä Lamborginin omistava, Calvin Kleinin alusvaatemallia muistuttava poikaystävä voi luoda tytölle ajatuksen korkeasta markkina-arvosta parisuhderintamalla, aiheuttaa ajatus liikuntarajoitteisen tuntemasta kiinnostuksesta joillekuille ajatuksen markkina-arvon mataluudesta. Toisin sanoen omassa itsessä ei haluta olevan mitään "vähempitasoisille" kelpaavaa.

Perähankavan Pertti tuskin ymmärtää edellä sanottua, mutta sanottu mikä sanottu. Kukaties joku muu havahtuu asiaan. Hieman rautalankaa käyttäen voidaan lisäksi mainita, että pyörätuolit EIVÄT tee kenestäkään kummajaista. Mikäli liikuntarajoitteisessa ihmisessä herää romanttisia tuntemuksia jotakuta toista kohtaan, se viestii pelkästään siitä, että ihastuksen kohde on jollain tapaa viehättävä ihminen. Kukapa ei sitä aina toisinaan haikaile! Siksi toisekseen se, että keskustelu pyörätuolissa istuvan kanssa sujui ennen tietoa tuolista, tarkoittaa todennäköisesti, että kemioissa on jo tapahtunut kohtaaminen.


2 kommenttia :

  1. Pittää syyä että jaksaa mutta tuommoiset parisuhdemarkkina-arvot joutaa romukoppaan :) Paksusti voivat valitettavasti.

    VastaaPoista