tiistai 19. toukokuuta 2015

Miehuuskoe

Internetissä leviää video, jossa nuori nainen etsii seuraa Tinderistä hehkeänhoikkien bikinikuvien avustamana - mutta ilmaantuukin treffeille niinkutsutussa läskipuvussa. Sosiaalisen kokeen tarkoituksena on selvittää, moniko mies sulattaa odotettua tukevamman treffikumppanin.

Vain yksi miehistä jää naisen seuraan. Ihan ensimmäisenä tulee mieleen, että nainen esiintyi treffipalvelussa alun alkaenkin "valheellisilla" kuvilla. Miehet tunsivat tulleensa huijatuiksi, joten testi ei kerro totuutta siitä, haluavatko miehet deittailla tukevampia naisia vai eivät. Parempaa vertailukohtaa kuitenkin saa katsomalla sarjan toisen videon, jossa hoikkana ja lihaksikkaana Tinderissä esiintynyt mies saapuu tapaamaan naisia läskipuvussa. Naisia,  joille on "valehdeltu" aivan samalla tavoin kuin miehillekin, yllätyskilot eivät estä olemasta ystävällisiä ja viettämästä hauskaa iltaa yhdessä. Naisista yksikään ei liukene paikalta.

Kuten taannoisessa Koffgatessakin, varsinainen villakoiran ydin ei paljastu itse mediasisällössä vaan sitä koskevassa kommenttiraidassa. Naisdeittailijan videon nähneistä miehistä moni vetoaa valehtelunäkökulmaan, mutta kun vasta-argumentiksi nousee miesdeittailijan vastaava video ja muistutus siitä, että kysymys on ELÄVISTÄ IHMISISTÄ, alkaa miehiä hermostuttaa. Toisin sanoen miehet tietävät käytöksen pinnalliseksi, mutta tuntevat tarvetta väittää sitä joksikin muuksi. Loppujen lopuksi ärsytysreaktio todistaa alkuperäisen väitteen. Liikuntarajoitteisen näkökulmasta asenne kuulostaa väsyttävän tutulta muistakin kuin treffailuyhteyksistä.

Pinnallisia ihmisiä löytyy kaikkien sukupuolivariaatioiden edustajista. Tosiasioille ei ehkä voi mitään, mutta huolestuttavaa on, jos tässä ei nähdä ongelmaa.  Miesten kohdalla voitaisiin jo lakata vaalimasta niitä myyttejä, joiden mukaan miehuus aiheuttaa automaattisesti tietyntyyppistä käyttäytymistä, visuaalisuutta ja ominaispiirteitä. Asia koskee yhtälaisesti myös naisia, jotka pitävät miestä miellyttävää ulkonäköä ihmissuhteiden edellytyksenä ja oman identiteettinsä rakennuspalikkana. Melko pitkälti tätä on myös feminismi. Sen saralla hamaralla on vielä paljon töitä Suomessakin.

Katso ajatuksia herättävät videot tästä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti