Siirry pääsisältöön

Miehuuskoe

Internetissä leviää video, jossa nuori nainen etsii seuraa Tinderistä hehkeänhoikkien bikinikuvien avustamana - mutta ilmaantuukin treffeille niinkutsutussa läskipuvussa. Sosiaalisen kokeen tarkoituksena on selvittää, moniko mies sulattaa odotettua tukevamman treffikumppanin.

Vain yksi miehistä jää naisen seuraan. Ihan ensimmäisenä tulee mieleen, että nainen esiintyi treffipalvelussa alun alkaenkin "valheellisilla" kuvilla. Miehet tunsivat tulleensa huijatuiksi, joten testi ei kerro totuutta siitä, haluavatko miehet deittailla tukevampia naisia vai eivät. Parempaa vertailukohtaa kuitenkin saa katsomalla sarjan toisen videon, jossa hoikkana ja lihaksikkaana Tinderissä esiintynyt mies saapuu tapaamaan naisia läskipuvussa. Naisia,  joille on "valehdeltu" aivan samalla tavoin kuin miehillekin, yllätyskilot eivät estä olemasta ystävällisiä ja viettämästä hauskaa iltaa yhdessä. Naisista yksikään ei liukene paikalta.

Kuten taannoisessa Koffgatessakin, varsinainen villakoiran ydin ei paljastu itse mediasisällössä vaan sitä koskevassa kommenttiraidassa. Naisdeittailijan videon nähneistä miehistä moni vetoaa valehtelunäkökulmaan, mutta kun vasta-argumentiksi nousee miesdeittailijan vastaava video ja muistutus siitä, että kysymys on ELÄVISTÄ IHMISISTÄ, alkaa miehiä hermostuttaa. Toisin sanoen miehet tietävät käytöksen pinnalliseksi, mutta tuntevat tarvetta väittää sitä joksikin muuksi. Loppujen lopuksi ärsytysreaktio todistaa alkuperäisen väitteen. Liikuntarajoitteisen näkökulmasta asenne kuulostaa väsyttävän tutulta muistakin kuin treffailuyhteyksistä.

Pinnallisia ihmisiä löytyy kaikkien sukupuolivariaatioiden edustajista. Tosiasioille ei ehkä voi mitään, mutta huolestuttavaa on, jos tässä ei nähdä ongelmaa.  Miesten kohdalla voitaisiin jo lakata vaalimasta niitä myyttejä, joiden mukaan miehuus aiheuttaa automaattisesti tietyntyyppistä käyttäytymistä, visuaalisuutta ja ominaispiirteitä. Asia koskee yhtälaisesti myös naisia, jotka pitävät miestä miellyttävää ulkonäköä ihmissuhteiden edellytyksenä ja oman identiteettinsä rakennuspalikkana. Melko pitkälti tätä on myös feminismi. Sen saralla hamaralla on vielä paljon töitä Suomessakin.

Katso ajatuksia herättävät videot tästä!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

10 vinkkiä vammais(vastaiseen) vastineeseen

Kuinka kirjoittaa mahdollisimman huono vastine, kun yrityksesi saa palautetta vammaisten epätasa-arvoisesta kohtelusta tai huonosti toteutetusta esteettömyydestä? Esittelen tässä kymmenen kohdan ohjeen, jota noudattamalla onnistut varmasti! 
Käytän esimerkkinä Logomon tapahtumajohtajan mielipidekirjoitusta. Julkaisu on jo vanha, mutta toimii oppimateriaalina vallan hyvin.

1). Uhriudu. Ilmaise, miten tuntuu niin ikävältä, että meille annetaan negatiivista palautetta, vaikka sentään olet yrityksesi olemassa ja yrität.

Olipa kerrassaan harmillista lukea Tapio Elfvingin ja Laura Ellilän kirjoituksessaan (TS 7.11.) kuvailemista huonoista esteettömyyskokemuksista Logomossa. Etenkin tietäen, missä määrin esteettömyyteen on taloa suunnitellessa kiinnitetty huomiota. Lähtökohdista yksi tärkeimmistä on ollut nimenomaan toiminnallisuus, joka sisältää niin ihmisten kuin tavaroidenkin esteettömän kulkemisen tiloissa.
2) Kehu yritystäsi/palveluasi. Se on markkinoivaa toimintaa ja mitätöi kivas…

Henkilökohtaisen avun temppurata

Tiedättehän ne erilaisissa tapahtumissa ajoittain järjestettävät hassunhauskat "esteradat", joissa vammattomat ihmiset pääsevät kokeilemaan pyörätuolilla liikkumista ja yllättymään, miten paljon yksikin kynnys voi kulkemista haitata? Ne ovat yleensä pikaisesti ohimeneviä ja eksoottisia erikoiskokemuksia, jotka esittelevät vain yhden ulottuvuuden liikuntarajoitteisuudesta. Siksipä kehittelin tämän extreme-temppuradan kaikille niille, jotka todella haluavat mieliinpainuvan kokemuksen (ja joiden mielestä nykyinen vammaispolitiikka on menossa parempaan suuntaan)

OIKEUS VALITA ITSE HENKILÖKOHTAINEN AVUSTAJA - TEMPPU

Kutsu entuudestaan tuntematon ihminen kotiisi, ja pyydä häntä suorittamaan aamurutiinisi. Toista tämä joka päivä kuukauden ajan, ja vaihda henkilö uuteen päivittäin. Huolehdi siitä, että avustajasi on useimmilla kerroilla vastakkaista sukupuolta ja vähintään 50-vuotias. Hän suorittaa kahdesti päivässä alapesusi. Saatat myös ehkä huomata, että viimeistään viikon jälkee…