Siirry pääsisältöön

Miehuuskoe

Internetissä leviää video, jossa nuori nainen etsii seuraa Tinderistä hehkeänhoikkien bikinikuvien avustamana - mutta ilmaantuukin treffeille niinkutsutussa läskipuvussa. Sosiaalisen kokeen tarkoituksena on selvittää, moniko mies sulattaa odotettua tukevamman treffikumppanin.

Vain yksi miehistä jää naisen seuraan. Ihan ensimmäisenä tulee mieleen, että nainen esiintyi treffipalvelussa alun alkaenkin "valheellisilla" kuvilla. Miehet tunsivat tulleensa huijatuiksi, joten testi ei kerro totuutta siitä, haluavatko miehet deittailla tukevampia naisia vai eivät. Parempaa vertailukohtaa kuitenkin saa katsomalla sarjan toisen videon, jossa hoikkana ja lihaksikkaana Tinderissä esiintynyt mies saapuu tapaamaan naisia läskipuvussa. Naisia,  joille on "valehdeltu" aivan samalla tavoin kuin miehillekin, yllätyskilot eivät estä olemasta ystävällisiä ja viettämästä hauskaa iltaa yhdessä. Naisista yksikään ei liukene paikalta.

Kuten taannoisessa Koffgatessakin, varsinainen villakoiran ydin ei paljastu itse mediasisällössä vaan sitä koskevassa kommenttiraidassa. Naisdeittailijan videon nähneistä miehistä moni vetoaa valehtelunäkökulmaan, mutta kun vasta-argumentiksi nousee miesdeittailijan vastaava video ja muistutus siitä, että kysymys on ELÄVISTÄ IHMISISTÄ, alkaa miehiä hermostuttaa. Toisin sanoen miehet tietävät käytöksen pinnalliseksi, mutta tuntevat tarvetta väittää sitä joksikin muuksi. Loppujen lopuksi ärsytysreaktio todistaa alkuperäisen väitteen. Liikuntarajoitteisen näkökulmasta asenne kuulostaa väsyttävän tutulta muistakin kuin treffailuyhteyksistä.

Pinnallisia ihmisiä löytyy kaikkien sukupuolivariaatioiden edustajista. Tosiasioille ei ehkä voi mitään, mutta huolestuttavaa on, jos tässä ei nähdä ongelmaa.  Miesten kohdalla voitaisiin jo lakata vaalimasta niitä myyttejä, joiden mukaan miehuus aiheuttaa automaattisesti tietyntyyppistä käyttäytymistä, visuaalisuutta ja ominaispiirteitä. Asia koskee yhtälaisesti myös naisia, jotka pitävät miestä miellyttävää ulkonäköä ihmissuhteiden edellytyksenä ja oman identiteettinsä rakennuspalikkana. Melko pitkälti tätä on myös feminismi. Sen saralla hamaralla on vielä paljon töitä Suomessakin.

Katso ajatuksia herättävät videot tästä!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Blogi muutti uuteen kotiin!

Olen muuttunut pelkästä blogi-ihmisestä sivustoihmiseksi! Se on jännittävää. Käytännössä se tarkoittaa, että minulla on nyt omat kotisivut, joiden kautta pääsee lukemaan blogia, lähettämään sähköpostia ja ostamaan kirjojani. Jes!

Blogin suorana osoitteena säilyy vanha tuttu https://sit-up.blogspot.fi/ . Olen koonnut tälle uusiutuneelle alustalle vanhan SIT UP!-blogin suosituimpia ja ajattomimpia postauksia. Tutut postaustunnisteet löytyvät oikeassa reunassa olevasta valikosta. Uusia tekstejä ja piirroksia aion julkaista enemmän tai vähemmän säännöllisin väliajoin. Palautetta saa antaa.

Parhain terveisin,
Vappu-Tuuli