Siirry pääsisältöön

Amazing Grace

Turusta Tukholmaan risteilevä Viking Grace on noin vuosi sitten valmistunut alus, jonka uutuus antaa odottaa paljon myös esteettömyysnäkökulmasta. Silti se pääsee yllättämään rajusti. Käydessämme jokin aika sitten Gracella minä ja avustajamme lähestulkoon huusimme heti, kun olimme työntäneet avainkorttimme hyttimme oveen ja astelleet sisään.


Hytti oli todella viihtyisä, tyylikäs ja tilava. Toisin kuin muissa aiemmilla laivamatkoilla käyttämissäni invahyteissä, vuoteiden välissä oli tilaa jopa niin paljon, että siinä kykeni vaivattomasti liikkumaan ja kääntymään sähköpyörätuolilla. Hytin ovessa oli sähkömagneetti, joka piti oven avoinna siihen asti, kunnes sähkömagneettilukituksen poisti nappia painamalla.


Sama tilavuusluksus jatkui myös kylpyhuoneessa. Sekä vessaan että suihkutilaan oli esteetön pääsy ja tukitangot olivat sopivilla paikoilla. Erityisen hyvä oivallus suunnittelussa oli myös se, että lattianrajaan oli sijoitettu toinen hätäkutsunappi. Normaalille korkeudelle sijoitettu nappula ei paljon auta, jos makaa lattialla pitkin pituuttaan. Valitettavan usein näkee vieläkin invavessoja, joissa katosta roikkuva hätäkutsunaru ei yllä alas asti, ja aiheuttaa helposti turhia kutsuja roikkuessaan vain liaanimaisesti tiellä.

Laitoimme heti hyttiin lämmityksen, jonka ansiosta nukuimme yömme hyvin ja lämpimästi. Edes yliäänekkäät hyttinaapurit eivät häirinneet untamme. Edes viikonloppu ei ollut houkutellut örveltäjiä laivalle.Koimme Gracella monta villiä elämystä, joista yhtenä voitaneen mainita esimerkiksi vuohenjuustojäätelön maistamisen. Henkilökunta oli ystävällistä ja todellakin palvelualtista - jos pohti jotakin asiaa puoliääneen itsekseen, jostain kajahti aina samassa vastaus. Hisseihin mahtui mainiosti ja liikkuminen sujui. Ainoastaan Rockmore-baari osoittautui täyttyessään mahdottomaksi oleskelupaikaksi, sillä ihmiset eivät mahtuneet ohittamaan käytävän reunaan sijoitettujen pöytien ääreen parkkeerattua sähköpyörätuolia.  Kävimme myös yökerhossa katsomassa illan tähtiesiintyjää, ja ollessamme hyvissä ajoin liikkeellä saimmekin itsellemme eturivin paikat. Joihinkin yleisön jäseniin esiintyjän lumovoima tosin taisi purra vähän liiankin hyvin, sillä avustajaparkani joutui shown aikana kestämään muun muassa solistin suuntaan kohdistettua, melko innokasta koskettelua. Silti nautimme joka sekunnista. Näkymä auringonlaskusta kannelta puhuu varmasti sekin puolestaan.


Tuliaisiksi päädyin tuomaan jotakin niihin ankeisiin päiviin, jolloin tuntee tarvitsevansa sekä ryypyn että suklaata. Gracen tax freen makeisosasto on muun kaupan kokoon nähden suoranainen pettymys, mutta yltäkylläisen buffetin jälkeen tax freen antimille ei meillä ollut suurta hinkua. Kun risteily oli ohi, itku ei ollut kaukana. Kaipaan nyt jo takaisin Viking Gracelle. Olen pohjattoman rakastunut.

Kommentit

  1. Mekin oltiin Gracella, mutta hytti ei ollut mielestäni mikään tila-ihme ja vessassa oli todella ahdasta... http://lifeonwheels-kalle.blogspot.fi/2014/05/viikko-taynna-toimintaa.html

    VastaaPoista
  2. Eipä tainnut sitten olla samanlainen hytti kuin meillä. Tosin tilantarvekin on varmasti eri, mutta sähkärillä me pärjättiin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Blogi muutti uuteen kotiin!

Olen muuttunut pelkästä blogi-ihmisestä sivustoihmiseksi! Se on jännittävää. Käytännössä se tarkoittaa, että minulla on nyt omat kotisivut, joiden kautta pääsee lukemaan blogia, lähettämään sähköpostia ja ostamaan kirjojani. Jes!

Blogin suorana osoitteena säilyy vanha tuttu https://sit-up.blogspot.fi/ . Olen koonnut tälle uusiutuneelle alustalle vanhan SIT UP!-blogin suosituimpia ja ajattomimpia postauksia. Tutut postaustunnisteet löytyvät oikeassa reunassa olevasta valikosta. Uusia tekstejä ja piirroksia aion julkaista enemmän tai vähemmän säännöllisin väliajoin. Palautetta saa antaa.

Parhain terveisin,
Vappu-Tuuli