perjantai 7. helmikuuta 2014

Väestöliitto:Seksin maantiede

Väestöliitto järjesti vuonna 2007 kirjoituskilpailun, jonka aiheena olivat seksuaalioikeudet. Kilpailutekstien parhaimmisto koottiin antologiaksi "Seksin maantiede - seksuaalioikeudet meillä ja muualla". Yksi julkaistuista kirjoituksista on nimimerkki J.H. Aaltosen "Kuulut minulle! - Tarina, joka voisi olla totta". Se on koruton kertomus liikuntarajoitteisen ja liikuntaesteettömän välisestä suhteesta.

Tarinan päähenkilö Mirkku on pyörätuolia käyttävä nuori opiskelijatyttö, jonka elämää varjostaa väkivaltainen ja ylikontrolloiva äiti. Piilotettuna muiden katseilta tätinsä syntymäpäiväjuhlien aikana Mirkku kohtaa yllättäen Joonan, samaa koulua käyvän pojan. Kaksikkoa yhdistää ihailu Olavi Virtaa kohtaan ja ystävyys saa alkunsa. Mirkun tapa lähestyä omaa seksuaalisuuttaan ei kuitenkaan miellytä kaikkia.

"Kuulut minulle!" on rohkea ja riipaiseva. Joillekin se takuuvarmasti on totta. Itse olen lähes sanaton.

"Seksin maantiede"-kokoelma löytyy pdf-muodossa osoitteesta http://vaestoliitto-fi-bin.directo.fi/@Bin/f29cbabda2b919937366783e6328acd0/1391806121/application/pdf/313034/Seksinmaantiede.pdf . Mirkun ja Joonan tarina alkaa sivulta 56.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti