Siirry pääsisältöön

Väestöliitto:Seksin maantiede

Väestöliitto järjesti vuonna 2007 kirjoituskilpailun, jonka aiheena olivat seksuaalioikeudet. Kilpailutekstien parhaimmisto koottiin antologiaksi "Seksin maantiede - seksuaalioikeudet meillä ja muualla". Yksi julkaistuista kirjoituksista on nimimerkki J.H. Aaltosen "Kuulut minulle! - Tarina, joka voisi olla totta". Se on koruton kertomus liikuntarajoitteisen ja liikuntaesteettömän välisestä suhteesta.

Tarinan päähenkilö Mirkku on pyörätuolia käyttävä nuori opiskelijatyttö, jonka elämää varjostaa väkivaltainen ja ylikontrolloiva äiti. Piilotettuna muiden katseilta tätinsä syntymäpäiväjuhlien aikana Mirkku kohtaa yllättäen Joonan, samaa koulua käyvän pojan. Kaksikkoa yhdistää ihailu Olavi Virtaa kohtaan ja ystävyys saa alkunsa. Mirkun tapa lähestyä omaa seksuaalisuuttaan ei kuitenkaan miellytä kaikkia.

"Kuulut minulle!" on rohkea ja riipaiseva. Joillekin se takuuvarmasti on totta. Itse olen lähes sanaton.

"Seksin maantiede"-kokoelma löytyy pdf-muodossa osoitteesta http://vaestoliitto-fi-bin.directo.fi/@Bin/f29cbabda2b919937366783e6328acd0/1391806121/application/pdf/313034/Seksinmaantiede.pdf . Mirkun ja Joonan tarina alkaa sivulta 56.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Blogi muutti uuteen kotiin!

Olen muuttunut pelkästä blogi-ihmisestä sivustoihmiseksi! Se on jännittävää. Käytännössä se tarkoittaa, että minulla on nyt omat kotisivut, joiden kautta pääsee lukemaan blogia, lähettämään sähköpostia ja ostamaan kirjojani. Jes!

Blogin suorana osoitteena säilyy vanha tuttu https://sit-up.blogspot.fi/ . Olen koonnut tälle uusiutuneelle alustalle vanhan SIT UP!-blogin suosituimpia ja ajattomimpia postauksia. Tutut postaustunnisteet löytyvät oikeassa reunassa olevasta valikosta. Uusia tekstejä ja piirroksia aion julkaista enemmän tai vähemmän säännöllisin väliajoin. Palautetta saa antaa.

Parhain terveisin,
Vappu-Tuuli