sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Onnea matkaan, Niilo Turunen!

Olin päättänyt olla katsomatta The Voice Kidsiä, kunnes kuulin ystävältäni, että ensimmäisessä jaksossa oli esiintynyt todella ihana pyörätuolissa istuva poika. Mielenkiintoni heräsi ja menin YouTubeen. Löysin kilpailun koelauluvideon, jossa esiintyjänä oli Niilo Turunen ja kappaleena "Lentäjän poika". Klikkasin videon päälle. Seuraukset olivat odottamattomat. Aloin itkeä. Itkin niin valtoimenaan, ettei liikutuksen kyynelistä meinannut lainkaan tulla loppua.

Niilon ääni oli koskettava ja puhdas, ja pikkumiehen karismakin oli kohdillaan. Hän hurmasi totaalisesti kaikki tähtivalmentajat ja pääsi ansaitusti jatkoon koelaulukierrokselta. Sanoin itkutyrskyjeni lomasta ystävälleni, että tämä oli oikeasti iso juttu. Ystäväni oli samaa mieltä kanssani. Saavutuksellaan Niilo Turunen on ensimmäinen laajamittaisempaa valtakunnallista julkisuutta saanut liikuntarajoitteinen laulaja. Hänen kohdallaan ei pohdittu kaupallisiin arvoihin liittyviä kysymyksiä. The Voice-formaatin koelauluosuudessa tuomareina toimivat tähtivalmentajat istuvat selin laulajiin, ja painavat nappia, jos haluavat laulajan joukkueeseensa. Moiset kaupallisuuspohdinnat tosin ovat täysin turhia, sillä Niilo osoitti olevansa oikeasti taitava. Hän eteni samaa mallia finaaliin asti.

 
The Voice Kidsin finaali nähdään Nelosella 10.11.2013. Kävi kilpailussa miten tahansa, SIT UP!-blogi antaa Niilolle täyden tukensa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti