Siirry pääsisältöön

Pusut: Pietari Ahtiainen

Tässä postaussarjassa jaellaan pusuja ihmisille, jotka ovat jollain tavalla edistäneet liikuntarajoitteisten yhdenvertaisuutta tai muuta hyvinvointia. Formaatti on pöllitty suoraan eräästä naistenlehdestä, mutta älkäämme välittäkö siitä.

Pietari Ahtiainen pitää uutisblogia, jonka tunnuslause on "Iloista elämänasennetta vaikeasta sairaudesta huolimatta".  Päivittäin noin 1000 kävijää keräävä blogi pitää ajantasalla maailman tapahtumista ja antaa hyödyllisiä arkielämän vinkkejä, mutta avaa myös monelle kokonaan uuden näkökulman liikuntarajoitteisuuteen ja yleiseen elämänasenteeseen. Ahtiainen sairastaa Duchennen lihasdystrofiaa. Se on etenevä, ainakin toistaiseksi parantamattomissa oleva lihassauraus, joka surkastuttaa lihaksia. Ahtiainen käyttää sairautensa vuoksi sähköpyörätuolia ja maskin avulla kiinnitettävää hengitystukea.  Lukiessaan Ahtiaisen omasta elämästä kertovia postauksia voi havaita kerta toisensa jälkeen, että elämä voi fyysisestä rajoitteista huolimatta olla täynnä iloa, menoa ja lämpöä.  Blogi on oivallinen yhdistelmä ajankohtaista asiaa ja hyvää mieltä. Siitä lätsähtää ehdottomasti pusu.

Pietari Ahtiaisen blogia pääsee lukemaan osoitteessa pietar.in.

 Pietari ja sisarentytär-kummityttö Nuppu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Blogi muutti uuteen kotiin!

Olen muuttunut pelkästä blogi-ihmisestä sivustoihmiseksi! Se on jännittävää. Käytännössä se tarkoittaa, että minulla on nyt omat kotisivut, joiden kautta pääsee lukemaan blogia, lähettämään sähköpostia ja ostamaan kirjojani. Jes!

Blogin suorana osoitteena säilyy vanha tuttu https://sit-up.blogspot.fi/ . Olen koonnut tälle uusiutuneelle alustalle vanhan SIT UP!-blogin suosituimpia ja ajattomimpia postauksia. Tutut postaustunnisteet löytyvät oikeassa reunassa olevasta valikosta. Uusia tekstejä ja piirroksia aion julkaista enemmän tai vähemmän säännöllisin väliajoin. Palautetta saa antaa.

Parhain terveisin,
Vappu-Tuuli