sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Vastaparit

Vastaparit oli yksi syksyn 2010 kotimaisista draamauutuuksista MTV3 kolmosella. Sarja kertoo  nuoresta miehestä Ronista, joka halvaantuu yhtäkkisesti onnettomuuden seurauksena. Elämänmullistuksella on vaikutuksensa Ronin koko lähipiiriin,  mutta keinot selvitä ja jatkaa eteenpäin on löydettävä. Jokainen tekee sen omalla tavallaan.

Ohjaaja Toni Laine pyrki saamaan Vastapareista tabuja ravistelevan ja mahdollisimman totuudenmukaisen sarjan.

– Haluamme ohjelman olevan uskottava, jotta ihmiset ottavat tosissaan tämän aiheen. Toisaalta tähän liittyy paljon sellaista "ikään kuin -hauskaa", koska aihe on niin tabu yhteiskunnassa.  Yleensä ihmiset, jotka eivät ole joutuneet asian kanssa tekemisiin, ovat ne henkilöt, jotka aiheuttavat oudon huumorin tähän ympärille. He eivät osaa suhtautua siihen, mitä on olla tekemisissä vammautuneiden kanssa, Laine sanoo.

Saman ilmiön ovat varmasti panneet merkille myös tämän blogin lukijat.

Parhaimmillaan Vastaparit kumoaa luuloja, joiden mukaan kävelykyvyn menettäminen merkitsisi hyvän elämän loppua. Ehkä se siten on myös omalta osaltaan vähentämässä edellä kuvatun outohuumorin syntymistä ja edesauttamassa ihmisiä huomaamaan toinen toistemme yhtäläisyyksiä eroavaisuuksien sijan. Miinusta sarjalle tulee siitä, että sekin sortuu nykypäivän laatudraamojen helmasyntiin ja rakentaa juonta sillä, kuka päätyi sänkyyn kenenkin parhaan kaverin kanssa. "Sydän toivoa täynnä"- ja "Ruusun aika" - sarjojen hengessä tehtyä draamaa kaipaa toisinaan kovastikin tämän päivän televisioon. Polveilevat  parisuhdekoukerot voisi jättää päivittäissarjoihin.

Ohjaaja Toni Laineen kommentit voi kokonaisuudessaan lukea tästä, ja sarjan trailerin voi katsoa alta. Koko sarja on jo saatavilla dvd:nä.

 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti