keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Pusut: Michael Jackson

Tässä postaussarjassa jaellaan pusuja ihmisille, jotka ovat tehneet työtä liikuntarajoitteisten yhdenvertaisuuden tai muun hyvinvoinnin edistämiseksi. Formaatti on pöllitty eräästä naistenlehdestä, mutta älkäämme välittäkö siitä.

Poplegenda Michael Jackson ei ole enää keskuudessamme, mutta ansaitsee siitä huolimatta tulisen moiskautuksen tekosistaan. Jackson teki elämänsä aikana hyväntekeväisyyttä jopa niin mittavasti, että Guinnesin ennätystenkirjakin mainitsee hänet myös siitä hyvästä. Hyväntekeväisyyskohteisiin kuuluivat myös liikuntarajoitteiset. Jackson lahjoitti liikuntarajoitteisille lapsille muunmuassa paitsi valtavia summia rahaa, myös  konserttilippuja,ja leluja ja kutsui heitä Make A Wish -nimisen järjestön kautta viettämään  elämyspäivää kotitilalleen Neverland Ranchille. Neverlandiin kuului muun muassa eläintarha, elokuvateatteri, karkki-ja jäätelökojuja sekä laaja huvipuisto, jonka kaikki laitteet oli muokattu myös pyörätuolin käyttäjille sopiviksi.

Juuri ennen kuolemaansa Jackson valmisteli konserttisarjaa, jonka esiintyjien joukkoon hänen kerrottiin etsivän myös näkyvästi vammaisia lapsia. Lehdistössä aie leimattiin mustavalkoisesti vähäjärkiseksi ylilyönniksi, mutta moniko artisti on showssaan tuonut esille vammaisuutta?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti