Siirry pääsisältöön

Nämä 5 miestyyppiä kiinnostuvat liikuntarajoitteisesta naisesta

Iltapäivälehtien ihmissuhdeosiot ovat pullollaan listauksia siitä, millainen nainen kiinnostaa miehiä. Niinpä tämä blogi kantaa nyt oman kortensa listakekoon ja tarkastelee asiaa liikuntarajoitteisnäkökulmasta. Lista ei ole tiukan sukupuolisidonnainen ja pohjautuu pienen ihmisjoukon, toisin sanoen itseni, omakohtaisiin kokemuksiin.

1. Utelias on hienotunteisimmillaan salakavalin ihmistyyppi, jonka kanssa voi joutua tekemisiin. Vähemmän hienotunteisempana hän on ainoastaan rasittava. Utelias tuntee liikuntarajoitteisuuteen liittyviä asioita hyvin vähän tai ei lainkaan ja on innokas täyttämään kaikki sivistyksensä aukot.  Kun hän on kysymyksensä kysynyt, hän häipyy. Se on visto tilanne etenkin silloin, jos toinen osapuoli on koko ajan kuullut, että kiinnostus on kummunnut aidosta välittämisestä.
 
2. Elämään pettynyt hakee tukea ja turvaa liikuntarajoitteisesta, jonka arvelee ymmärtävän tuntemuksiaan omien kokemuksiensa ansiosta. Useimmiten tämänkaltaiset ihmissuhteet päättyvät heti alkutekijöihinsä liikuntarajoitteisen osapuolen toimesta, koska tämä itse ei ole ollenkaan niin pettynyt ja alituisen valitusvirren sijaan hän kuuntelee mieluummin rokkia.  

3. Epätoivoinen on ihmistyyppinä sukua elämään pettyneelle. Epätoivoinen haluaa liikuntarajoitteisen kanssa parisuhteen sillä perusteella, että uskoo mahtuvansa tämän vammattomia ihmisiä matalampiin parisuhdevaatimuksiin. (Lue: vaatimukseen, että itsellä olisi edes joku). Yleensä tällaisella suhteella ei ole tulevaisuutta. Eihän siitä saisi edes hyvää hääpuhetta.

4. Fetisisti on innostunut liikuntarajoitteisuudesta seksuaalisesti. Jos etsii yhden yön suhteita tai muuta vastaavaa sutinaa, on fetisisti varma nakki. Heitä löytää vammaisaiheisilta nettifoorumeilta aina vähintään kaksin kappalein. Parisuhteeseen, tai ylipäätänsä ihmissuhteisiin, kannattaa kuitenkin valita joku aivan muu. (Kts. seuraava kohta!)

5. Luonteva suhtautuu liikuntarajoitteisiin kuin keihin tahansa muihinkin kanssaihmisiinsä. Hänellä ei ole entuudestaan olettamuksia liikuntarajoitteisten ihmisten persoonallisuudesta, arkirutiineista tai ulkomuodoista. Taustalla on usein aiempaa kokemusta liikuntarajoitteisten kanssa toimisesta, mutta joskus asenne voi olla tulosta myös muutoin kattavista ihmissuhdetaidoista. Tämä on se ihmistyyppi, josta liikuntarajoitteinen itse haluaa rakentaa tuttavapiirinsä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Juhlitaan Vappua!

Jo lapsesta asti olen kuullut vappuisin toinen toistaan puisevampia vitsejä. Erityisen suosittu letkautus on esimerkiksi se, että minulle toivotetaan ensin hyvää vappua ja todetaan sen jälkeen, että toivotus oli varmastikin turha, koska minulla on aina hyvä Vappu.   (Special Occasion, Special Edition -Erikoispainos)

Special Edition - Erikoispainos on ollut kirjastomenestys. Kirjaa on tilattu runsain mitoin kirjastoihin ympäri maata ja sen ilmestymistä hyllyihin odotellaan. Mutta, koska on Vappu, päätin antaa yhdelle teistä mahdollisuuden ohittaa odottelun ja voittaa kirja itselle!

Jos haluat itsellesi Special Edition - Erikoispainoksen, tee näin:

1. Mene Facebookiin ja etsi nimikkosivuni.
2. Lähetä minulle sivulta yksityisviesti ja kerro, että haluat kirjan.

Helppoa ja yksinkertaista!  Arvon kaikkien halukkaiden kesken yhden kappaleen kirjoja 5.5.2018.
Facebook ei ole mukana tässä hommassa.
Onnea matkaan!