maanantai 7. syyskuuta 2015

Upea lihava elämä

Whitney Way Thore on tanssista innostunut kolmikymppinen nainen. Hän sairastaa munasarjojen monirakkulaoireyhtymää, joka aiheuttaa lihomista. Hänen painonsa on yli 170 kilona.
Elämä isokokoisena naisena ei ole ollut helppoa. Painon noustessa radikaalisti hän on joutunut kestämään ihmisten arvostelua, sairastunut masennukseen ja muuttanut takaisin vanhempiensa luokse asumaan, jotta nämä voivat auttaa häntä niissä arkipäivän askareissa, joita hän ei enää kokonsa vuoksi pysty itse tekemään.

Käännekohta tapahtui, kun hän latasi YouTubeen ystävänsä kanssa tekemänsä tanssivideon. Tanssiliikkeet ovat Whitneyllä hallussa, ja videosta tuli viraalihitti. Ennen pitkää julkisuus poiki rempseälle ja suorapuheiselle naiselle myös oman realitysarjan Upea lihava elämäni.

Ensimmäisessä jaksossa pohditaan muunmuassa laihduttamista, vanhempien luona asumisen rasittavuutta ja seuraelämää. Mukana on sydäntäraastava kohtaus, jossa Whitney käy nettitreffeillä miehen kanssa, joka tuntuu olevan kiinnostuneempi hänen vartalostaan kuin hänestä itsestään. Whitney yrittää kertoa asiasta ruokapöydässä, mutta hänen vanhempansa hiljentävät hänet sanomalla, ettei aihe sovi ruokapöytään. Whitney toteaa haluavansa miehen, joka ymmärtää häntä, ja saa vastaukseksi tarvitsevansa ainoastaan miehen, joka sietää häntä. (not someone who understands you, someone who stands you) Isä toivoo tyttönsä ymmärtävän deittailuvalikoimansa olevan pienempi kuin muilla.

Mikä aikaansaa mielikuvan oikeanlaisesta kehosta? Miksi esimerkiksi vaaleahiuksinen nainen voi itsestään ylpeänä tapailla miestä, joka haluaa tapailla vain vaaleahiuksisia naisia? Miksi vakavasti ylipainoinen mielletään ylensyöjäksi, laiskuriksi tai friikiksi, jota kenellä tahansa on lupa kommentoida?

Se kertoo jotain normaalipainoisten omasta epävarmuudesta. Whitney Way Thore toimii ansaitusti myös yhdysvaltalaisen No Bodyshame (Ei kehohäpeää) -kampanjan keulakuvana.


Ensimmäisen jakson Whitneyn omaa realitysarjaa voit katsoa tästä. Amerikassa ollaan siirrytty jo toiselle tuotantokaudelle, mutta Suomessa upeaa lihavaa elämää seurataan ensimmäisen kauden tuplajaksoin Frii-kanavalla perjantaisin klo 19.30.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti