Siirry pääsisältöön

FAQ 19

Liikuntarajoitteisilta useimmin kysytyt kysymykset ja käytöskukkaset

Pertti Perähankavalta on seikkaillut Internetissä ja tavannut siellä mukavan tuntuisen naisen. Nyt aivan yllättäen käy ilmi, että nainen käyttää pyörätuolia. Alkujärkytyksen ja täsmentävien (osin erittäin henkilökohtaisten) kysymysten jälkeen hiki alkaa norua pitkin Pertti-paran otsaa. Hän tiedostaa olevansa idiootti, mutta ei sentään haluaisi vaikuttaa sellaiselta. Pertti kysäisee, onko nainen kiinnostunut hänestä sillai niinku silleen.

Menettelytapa on melko yleinen. Useimmiten sillä halutaan selvittää, onnistutaanko itseä vieroksuttavasta tilanteesta pääsemään ikäänkuin koira veräjästä. Jos vastapuoli vastaa toivotusti, ettei ole kiinnostunut keskustelukumppanistaan romanttisesti, kysyjä itse ei joudu sanomaan mitään, mikä todennäköisesti loukkaisi tämän tunteita. Jos vastapuoli vastaa myöntävästi, ollaan toki helteessä, mutta ainakin hienotunteisia selityksiä ehtii pohtia vielä hetken vastausta odotellessaan. Yleensä kysyjä itse ei huomaa, että asiasta kuin asiasta  tavataan kysyä vain, jos niistä ei ole varmuutta, ja romanttisesta kiinnostuksesta uteleminen ilman toisen osapuolen romanttisia vihjauksia on kohtuullisen kornia.

Romanttinen mielenkiinto ja parisuhteenmuodostukseen liittyy monesti varsin kummallisia tasoajatusmalleja. Siinä, missä Lamborginin omistava, Calvin Kleinin alusvaatemallia muistuttava poikaystävä voi luoda tytölle ajatuksen korkeasta markkina-arvosta parisuhderintamalla, aiheuttaa ajatus liikuntarajoitteisen tuntemasta kiinnostuksesta joillekuille ajatuksen markkina-arvon mataluudesta. Toisin sanoen omassa itsessä ei haluta olevan mitään "vähempitasoisille" kelpaavaa.

Perähankavan Pertti tuskin ymmärtää edellä sanottua, mutta sanottu mikä sanottu. Kukaties joku muu havahtuu asiaan. Hieman rautalankaa käyttäen voidaan lisäksi mainita, että pyörätuolit EIVÄT tee kenestäkään kummajaista. Mikäli liikuntarajoitteisessa ihmisessä herää romanttisia tuntemuksia jotakuta toista kohtaan, se viestii pelkästään siitä, että ihastuksen kohde on jollain tapaa viehättävä ihminen. Kukapa ei sitä aina toisinaan haikaile! Siksi toisekseen se, että keskustelu pyörätuolissa istuvan kanssa sujui ennen tietoa tuolista, tarkoittaa todennäköisesti, että kemioissa on jo tapahtunut kohtaaminen.


Kommentit

  1. Pittää syyä että jaksaa mutta tuommoiset parisuhdemarkkina-arvot joutaa romukoppaan :) Paksusti voivat valitettavasti.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Juhlitaan Vappua!

Jo lapsesta asti olen kuullut vappuisin toinen toistaan puisevampia vitsejä. Erityisen suosittu letkautus on esimerkiksi se, että minulle toivotetaan ensin hyvää vappua ja todetaan sen jälkeen, että toivotus oli varmastikin turha, koska minulla on aina hyvä Vappu.   (Special Occasion, Special Edition -Erikoispainos)

Special Edition - Erikoispainos on ollut kirjastomenestys. Kirjaa on tilattu runsain mitoin kirjastoihin ympäri maata ja sen ilmestymistä hyllyihin odotellaan. Mutta, koska on Vappu, päätin antaa yhdelle teistä mahdollisuuden ohittaa odottelun ja voittaa kirja itselle!

Jos haluat itsellesi Special Edition - Erikoispainoksen, tee näin:

1. Mene Facebookiin ja etsi nimikkosivuni.
2. Lähetä minulle sivulta yksityisviesti ja kerro, että haluat kirjan.

Helppoa ja yksinkertaista!  Arvon kaikkien halukkaiden kesken yhden kappaleen kirjoja 5.5.2018.
Facebook ei ole mukana tässä hommassa.
Onnea matkaan!