maanantai 22. joulukuuta 2014

Seksi on silta?

Älypuhelinten aikakausi on tuonut käyttäjien ulottuville useita hyödyllisiä pikku ohjelmia eli appseja. Lähdin selvittämään, löytyykö omppumasiinoiden ohjelmakaupasta App Storesta mitään erityisesti liikuntarajoitteisille/vammaisille suunnattua hyötyohjelmaa, ja antoihan disability-hakusana niin hoito/avustajaringeille tarkoitetun tietopankkiappsin kuin deittisovelluksenkin. Mistään vammaisille ihmisille suunnatusta Tinderistä ei viimeksi mainitussa ole silti kyse. Disabled Dating appsin mainoslogan tilaisuudesta löytää itselle vammainen kumppani kalskahtaa kyllä ensi alkuun hunajaiselta kutsuhuudolta devoille ja muille pervertikoille, mutta itse ohjelman sisältö on tavallista monipuolisempi. Se kokoaa yhteen myös vammaisuuteen liittyviä faktoja ja vammaisten ihmisten seurustelua ja seksielämää sivuavia videoita. Yksi videoista on alla oleva luentopätkä.Videolla esiintyy karismaattinen luennoitsija, jolla on vaikea spastinen cp-vamma - ja täysipainoinen elämä. Hän havainnollistaa, miten naiset hänet ensi kertaa nähdessään alkavat oitis diagnosoida häntä, eivätkä näe häntä lainkaan miehenä. Näkemyksen muuttamiseen on hänen kokemuksensa mukaan tarvittu yksi ainoa tieto: hänen kyvykkyytensä harrastaa seksiä. Kun naiset ovat saaneet kuulla hänen pystyvän seksiin, he ovat päätelleet hänen olevan myös fiksu, omista asioistaan huolehtiva karismaattinen mies.

Luennoitsija korostaa, että kysymys on hänen omista kokemuksistaan, eikä osaa sanoa, onko ilmiö universaali tai toimiiko se samoin vammaisen naisen ja vammattoman miehen välillä. Mitä mieltä sinä olet?

Disabled Dating -appsin voi ladata ilmaiseksi App Storesta. Sen yhteen kokoamat deittiprofiilit toimivat Facebookin kautta ja ovat pääosin brittiläisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti