Siirry pääsisältöön

Seksi on silta?

Älypuhelinten aikakausi on tuonut käyttäjien ulottuville useita hyödyllisiä pikku ohjelmia eli appseja. Lähdin selvittämään, löytyykö omppumasiinoiden ohjelmakaupasta App Storesta mitään erityisesti liikuntarajoitteisille/vammaisille suunnattua hyötyohjelmaa, ja antoihan disability-hakusana niin hoito/avustajaringeille tarkoitetun tietopankkiappsin kuin deittisovelluksenkin. Mistään vammaisille ihmisille suunnatusta Tinderistä ei viimeksi mainitussa ole silti kyse. Disabled Dating appsin mainoslogan tilaisuudesta löytää itselle vammainen kumppani kalskahtaa kyllä ensi alkuun hunajaiselta kutsuhuudolta devoille ja muille pervertikoille, mutta itse ohjelman sisältö on tavallista monipuolisempi. Se kokoaa yhteen myös vammaisuuteen liittyviä faktoja ja vammaisten ihmisten seurustelua ja seksielämää sivuavia videoita. Yksi videoista on alla oleva luentopätkä.Videolla esiintyy karismaattinen luennoitsija, jolla on vaikea spastinen cp-vamma - ja täysipainoinen elämä. Hän havainnollistaa, miten naiset hänet ensi kertaa nähdessään alkavat oitis diagnosoida häntä, eivätkä näe häntä lainkaan miehenä. Näkemyksen muuttamiseen on hänen kokemuksensa mukaan tarvittu yksi ainoa tieto: hänen kyvykkyytensä harrastaa seksiä. Kun naiset ovat saaneet kuulla hänen pystyvän seksiin, he ovat päätelleet hänen olevan myös fiksu, omista asioistaan huolehtiva karismaattinen mies.

Luennoitsija korostaa, että kysymys on hänen omista kokemuksistaan, eikä osaa sanoa, onko ilmiö universaali tai toimiiko se samoin vammaisen naisen ja vammattoman miehen välillä. Mitä mieltä sinä olet?

Disabled Dating -appsin voi ladata ilmaiseksi App Storesta. Sen yhteen kokoamat deittiprofiilit toimivat Facebookin kautta ja ovat pääosin brittiläisiä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Juhlitaan Vappua!

Jo lapsesta asti olen kuullut vappuisin toinen toistaan puisevampia vitsejä. Erityisen suosittu letkautus on esimerkiksi se, että minulle toivotetaan ensin hyvää vappua ja todetaan sen jälkeen, että toivotus oli varmastikin turha, koska minulla on aina hyvä Vappu.   (Special Occasion, Special Edition -Erikoispainos)

Special Edition - Erikoispainos on ollut kirjastomenestys. Kirjaa on tilattu runsain mitoin kirjastoihin ympäri maata ja sen ilmestymistä hyllyihin odotellaan. Mutta, koska on Vappu, päätin antaa yhdelle teistä mahdollisuuden ohittaa odottelun ja voittaa kirja itselle!

Jos haluat itsellesi Special Edition - Erikoispainoksen, tee näin:

1. Mene Facebookiin ja etsi nimikkosivuni.
2. Lähetä minulle sivulta yksityisviesti ja kerro, että haluat kirjan.

Helppoa ja yksinkertaista!  Arvon kaikkien halukkaiden kesken yhden kappaleen kirjoja 5.5.2018.
Facebook ei ole mukana tässä hommassa.
Onnea matkaan!