Siirry pääsisältöön

Kaveri jätetään ja samalla säästetään

Tapahtuu tapahtumapaikan lipunmyyntitiskillä:

Saavun lipunmyyntitiskille yhdessä henkilökohtaisen avustajani ja ystäväni kanssa. Pyydän itselleni lippua. Tyttö lasiluukun toisella puolella hymyilee aurinkoisesti.

Eli varmaankin tuo eläkeläislippu sitten! 

Päässäni kumahtaa samantien tyhjää.

Eläkeläislippu maksaa useamman euron vähemmän kuin normaali lippu. Pitäisikö minun sanoa, että olen ollut työelämässä jo useita vuosia? Vai pitäisikö minun olla hiljaa ja nauttia siitä, että ihmisten ennakkoluulojen ansiosta minulle jää sentään varaa ottaa Hesellä myös pehmis?  Valkokauluksinen, keskivartalosta tukevoitunut mieshenkilö rutisee päässäni, että vammaiset lypsävät yhteiskunnasta kaikki edut.

Otan tiukan ilmeen ja päästän suustani kärkkäimmän Niinkö luulet -tuhahduksen. Se jää tyystin huomiotta.

Tilanne on ohi. Avustajani maksaa puolestani halvemman lipun ja ystäväni ostaa itselleen normaalihintaisen lipun. Vilkaisen ystävääni vaivihkaa siltä varalta, että eriarvoinen rahastuksemme kismittää häntä. Hän ei näytä kismittyneeltä. Kysyn, onhan minulla ystäväni kanssa varmasti vierekkäiset paikat.

Sitä me emme valitettavasti voi taata!

Tässä tapahtumassa ei ole lähdetty siitä olettamuksesta, että pyörätuolin käyttäjillä voisi myös olla mukanaan ystäviä. Ei oikeastaan ole oletettu edes sitä, että pyörätuolin käyttäjästä voisi olla mukavaa olla lähellä muita ihmisiä senkin jälkeen, kun näkyvyys istumatasolta on varmistettu. Myös avustajan paikka on sijoitettu minun selkäni taakse. Jos avuntarpeita tulee, minun on vilkutettava hänelle näyttävästi. Ystäväni kanssa vaihdan muutaman sanan väliajalla, kun hän tulee paikaltaan luokseni.

Postauksessa ei ole kuvaa tapaukseen liittymättömästä pehmiksestä, koska en ostanut säästöilläni sellaista. Käytän ne sen sähkölaskun maksamiseen, jossa minulta rahastetaan tämänkin, toivottavasti ajatuksia herättelevän postauksen kirjoittamiseen käytettyä sähköä.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Juhlitaan Vappua!

Jo lapsesta asti olen kuullut vappuisin toinen toistaan puisevampia vitsejä. Erityisen suosittu letkautus on esimerkiksi se, että minulle toivotetaan ensin hyvää vappua ja todetaan sen jälkeen, että toivotus oli varmastikin turha, koska minulla on aina hyvä Vappu.   (Special Occasion, Special Edition -Erikoispainos)

Special Edition - Erikoispainos on ollut kirjastomenestys. Kirjaa on tilattu runsain mitoin kirjastoihin ympäri maata ja sen ilmestymistä hyllyihin odotellaan. Mutta, koska on Vappu, päätin antaa yhdelle teistä mahdollisuuden ohittaa odottelun ja voittaa kirja itselle!

Jos haluat itsellesi Special Edition - Erikoispainoksen, tee näin:

1. Mene Facebookiin ja etsi nimikkosivuni.
2. Lähetä minulle sivulta yksityisviesti ja kerro, että haluat kirjan.

Helppoa ja yksinkertaista!  Arvon kaikkien halukkaiden kesken yhden kappaleen kirjoja 5.5.2018.
Facebook ei ole mukana tässä hommassa.
Onnea matkaan!