Siirry pääsisältöön

FAQ 2

Liikuntarajoitteisilta useimmin kysytyt kysymykset ja käytöskukkaset


Satiirisia dialogeja siitä, mitä oikeastaan kysytään ja missä: Virtuaalimaailma tarjoaa puitteet olla oma itsensä anonyymisti, mutta oikeuttaako se silti käyttäytymään kuin idiootti?

Chattiveikko sanoo: Sä vaikutat todella ihanalta ihmiseltä! Sun jutut saa hymyn mun huulille, ja mulle tulee heti parempi fiilis! Eikö me voitais tavata?

No, saattaisihan se olla mukavaakin, mutta mun täytyy ensin kertoa sulle yksi juttu. Mä tosiaan halusin, että sä huomaat, että oon ihan hyvä tyyppi ennen kuin kerron sen.

Chattiveikko sanoo: Kulta, sä voit kertoo mulle ihan mitä tahansa!
Mä olen liikuntarajoitteinen.

Chattiveikko poistuu keskustelusta.

----------------------------------------------------------

ChatRoomer86 sanoo: Joo, sain sun kuvan sähköpostilla! Oot tosi mukavannäköinen. Lähtisitkö  perjantaina leffaan? Mä tarjoan!
 Se olis kivaa, mutta mun täytyy ensin kertoa sulle yksi juttu. Mä olen liikuntarajoitteinen.


ChatRoomer86 sanoo: Tätä mä en kyllä osannu odottaa. Kuvan perusteella ei olis voinut ikinä uskoa. 
Eivät toimimattomat raajat kasvoihin vaikutakaan. Tai muuhunkaan ulkonäköön.

ChatRoomer86 sanoo: No, eivät varmaan. Musta tuntuu kuitenkin, että tarvii vetää takaisin tuo leffakutsu. Onhan siellä teatterissa pimeää, tekis kuitenkin pahaa. Ymmärrät varmaan. Olen vältellyt ulkomaille lähtöäkin sen takia, että siellä on vammaisia kaduilla.  Älä pidä mua idioottina.


---------------------------------------------------------

Chatbaby sanoo: Mä rakastan näitä meidän syvällisiä keskusteluja. Sä olet sisimmästäsi kaunis, KAUNIS, sä olet hyvä ihminen, mä tiedän sen, vaikka me ei ole koskaan tavattu.. Mä tykkään susta! Sisin on tärkein! Netti on just siitä hyvä, että se antaa tutustua siihen..
(Alustavaa keskustelua sisimmän tärkeydestä, suvaitsevaisuudesta ja muuhun aiheeseen liittyvästä, jota ei tekstin monumentaalisen pituuden vuoksi tässä esitetä) Mä olen liikuntarajoitteinen.
 
Chatbaby sanoo: Jos nyt rehellisiä ollaan, niin en mä pysty olemaan sun kanssa.
No olipa nätisti sanottu. Annetaan olla sitten, niljake! 
 
Chatbaby heitetään ulos huoneesta: liian pitkään keskustelematta.

Kukaan ei sitte vaivautunu kysymään enempää rajoitteen laadusta tai edes pyytämään anteeksi... Haluaako kukaan täällä keskustella säästä??
 

Kommentit

  1. Aivan mainiota ja todella asiallista tekstiä! Paras blogi, johon olen koskaan törmännyt, sulla on hyvä ja persoonallinen tyyli kirjoittaa. :) Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Henkilökohtaisen avun temppurata

Tiedättehän ne erilaisissa tapahtumissa ajoittain järjestettävät hassunhauskat "esteradat", joissa vammattomat ihmiset pääsevät kokeilemaan pyörätuolilla liikkumista ja yllättymään, miten paljon yksikin kynnys voi kulkemista haitata? Ne ovat yleensä pikaisesti ohimeneviä ja eksoottisia erikoiskokemuksia, jotka esittelevät vain yhden ulottuvuuden liikuntarajoitteisuudesta. Siksipä kehittelin tämän extreme-temppuradan kaikille niille, jotka todella haluavat mieliinpainuvan kokemuksen (ja joiden mielestä nykyinen vammaispolitiikka on menossa parempaan suuntaan)

OIKEUS VALITA ITSE HENKILÖKOHTAINEN AVUSTAJA - TEMPPU

Kutsu entuudestaan tuntematon ihminen kotiisi, ja pyydä häntä suorittamaan aamurutiinisi. Toista tämä joka päivä kuukauden ajan, ja vaihda henkilö uuteen päivittäin. Huolehdi siitä, että avustajasi on useimmilla kerroilla vastakkaista sukupuolta ja vähintään 50-vuotias. Hän suorittaa kahdesti päivässä alapesusi. Saatat myös ehkä huomata, että viimeistään viikon jälkee…