sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Ootsä joku vammainen?

Toimittaja Peter Al Fakir ei tiedä paljonkaan ihmisistä, joilla on jokin toimintarajoite. Kymmenosaisessa reality-sarjassa Ootsä joku vammainen? hän etsii omiin ja luultavasti myös katsojien kysymyksiin tapaamalla kussakin jaksossa eri tyyppisen vamman kanssa elävän ihmisen.

Ensimmäisessä osassa tutustutaan 45-vuotiaana lievän kehitysvammadiagnoosin saaneeseen Ankiin. Ankilla on elämässään kolme miestä: Elvis, Jeesus ja Kjell. Kjell on hänen poikaystävänsä, johon hän on tutustunut kaksi vuotta sitten kirjeenvaihdon välityksellä, ja lähtee nyt kuvausryhmän mukana tapaamaan häntä ensi kertaa elävänä. Rakkausneuvoja tulevia treffejä ja ihmissuhdetta varten haetaan Elvikseltä.

Al Fakirista näkee, ettei hän ole tottunut toimimaan vammaisten ihmisten kanssa. Jännitys ja suhtautumistapojen pohtiminen on toisaalta vammaisnäkökulmasta hieman vaivaannuttavaa, mutta toisaalta sillä yritetään varmasti luoda tarttumapintaa vastaavassa tilanteessa oleviin katsojiin. Mielenkiintoista onkin, nähdäänkö sarjan aikana muutoksia toimittajan olemuksessa ja ajatuksissa.

Ootsä joku vammainen? alkoi Yle Fem - kanavalla 27.9.2015, mutta sitä voi seurata kolmen jakson verran myös Yle Areenassa. http://areena.yle.fi/1-2211066

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti