maanantai 12. lokakuuta 2015

Harjoitus tekee mestarin rakkaudessakin

Samalla, kun puhutaan prostituution laillistamisesta ja seksuaalisuuden toteuttamiseen erikoistuneiden avustajien käyttämisestä vammaisten ihmisten seksuaalioikeuksien takaamiseksi, on pelkkien seurausten sijaan kiinnitettävä huomiota syihin. Moni liikuntarajoitteinen on vasten tahtoaan vailla omaa kumppania. Yksi syy tähän on se, että myös liikuntarajoitteiset itse ajattelevat ihmissuhteiden solmimisen olevan mahdotonta.

Frii-kanavalla nähdyssä Kelpaanko rakkauteen - dokumentissa tavataan utah'lainen mormoninainen Melinda Bird. Melindalla on synnynnäinen oireyhtymä, jonka vuoksi hänen alaruumiinsa on jäänyt kehittymättä, ja halutessaan löytää elämäänsä rakkauden hän päättää turvautua seuranhakupalvelun asiantuntijoiden apuun. Poikkeuksellista tässä palvelussa on siihen kuuluva muuttumisleikki ja harjoitustreffit. Melindan vaatekaappi uusitaan, hän saa elämänsä ensimmäisen kasvohoidon ja tapaa miehiä saaden vinkkejä ja palautetta onnistuneisiin treffeihin. Onnistumisen kokemukset kasvattavat itseluottamusta, itseluottamus antaa rohkeutta lähteä tapaamisiin, joita ilman odotettua rakkautta ei löydy.


 On vaikea kuvitella, miksei vastaavista seuranhaun asiantuntijoista olisi hyötyä myös täysin vammattomillekin ihmisille. Siksi on hitusen hassua, että ainuttakaan varsinaista seuranhakutoimistoa ei kovaa vauhtia sinkkuuntuvasta Suomesta löydy, vaan parisuhdealan asiantuntijapalveluja voi vain lähinnä seurata sivusta Ensitreffit alttarilla - realityn katsojana. Vammaisten ihmisten täysi hyväksyminen seksuaalisiksi, deittailtaviksi ja rakkautta etsiviksi yksilöiksi on vielä lapsenkengissä.  Lähtökohta on silti yksinkertaisesti sen tosiasian esittämisessä, että kysymys on yhtä tavalla naisista miehistä: Melindan treffiprofiilissakin huomioidaan se, ettei kuvissa piilotella muhkeita rintoja.

Onko sinulla ideoita siihen, miten liikuntarajoitteisten/vammaisten ihmisten sukupuolisuuden hyväksymistä voisi edesauttaa? Kerro kommenttikentässä!

2 kommenttia :

  1. Ei oo yksistään liikuntarajoitteisten ongelma, myös minä mm. skitsofreniaa sairastavana kamppailen samojen ajatusten kanssa :/ Ihmissuhteet tuntuu joskus kaukaiseltakin ja vaikealta. Kun sairaus ja sen aiheuttajat tulee esiin ihmisten asenne muuttuu heti. Tosi hyvän ja mielenkiintoisen postauksen oot saanut aikaiseksi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Deittailu ja ihmissuhteet saavat aina lisäkiemuroita, kun mukana on jokin "poikkeava" ominaisuus - eri asia sitten on, kuka oikeasti on "normaali" ja millainen ihmissuhde on "tarpeeksi haasteellinen"! Toivottavasti näihin asioihin aletaan kiinnittää huomiota tulevaisuudessa. Ihmissuhteet kuuluvat kaikille!

    VastaaPoista