lauantai 25. lokakuuta 2014

Pitääkö niiden nyt joka paikkaan päästä - ja mihin paikkoihin ne pääsevätkään?

Niiden, jotka (yhä) tuumivat vammaisten ihmisten elävän kurjaa ja rajoittunutta elämää, kannattaa istahtaa netin ääreen ja katsoa muutama dokumentti.


Suomessa 4D-sarjassa esitetty "Disabled and looking for love" - dokumentti seuraa eri tavoin vammaisten ihmisten deittailua tarkoitusta varten perustetun Outsiders-järjestön myötävaikutuksella. Dokumentti on erityisen oivallista katsottavaa niille, joiden mielestä yhteinen vammatausta antaa hyvän pohjan ihmissuhteelle.


"Sex on wheels" -dokumentti vastaa suorasukaisesti kysymykseen, elevätkö vammaiset ihmiset kuin munkit ja nunnat. Mukana on muunmuassa Pete, jonka haaveena on olla ensimmäinen vammainen pornotähti. Petellä on vaikea cp-vamma.


Jos joku vielä kaipaa edelliseen liittyen vastauksia kysymyksiin miksi ja miten, niitä tarjoilee rempseä Olivia.

Entäpä sitten ihan vaan pelkästään ihmissuhdearki tai vammaisten arkielämä ylipäätään? Onko asenteissa tapahtunut muutoksia? Tästä keskustellaan  suomenkielellä 24.10.2014 esitetyssä Inhimillinen tekijä - ohjelmassa:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/10/20/inhimillinen-tekija-pitaako-niiden-joka-paikkaan-paasta
Pyörätuolia käyttävä Eeva Airikkala sanoo osuvasti, että vammattomat ihmiset voisivat ottaa arkipäivisiä asioita tekevät vammaiset vastaan ylitsevuotavan ihailun sijaan havaitsemalla, että arkipäiväisetkin asiat ovat vammaisille mahdollisia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti