Siirry pääsisältöön

Rakkaus, Kati ja Henkka

Rakkaus on sokea, sanoo vanha kansa. Rakkaus on ikiaikainen ja suunnaton, sanoo Antti Tuisku. Jokainen meistä pohtii joskus elämänsä aikana, onko kumpikaan näistä oikeassa. Näin kevään tullessa asiaa onkin hyvä aika miettiä.  Useat sanovat, että rakkaus on epäitsekkyyttä, mutta kun esimerkiksi rakkaudesta räytyvän ikävöijän olo paranee vain rakkauden kohteen läsnäollessa, näkemykset puhtaasta epäitsekkyydestä ovat varsin kyseenalaisia. Se rakkauden sokeuskin tuntuu nykypäivänä välillä melko utopialta, kun omaa suurta lempeä etsitään tarkka ulkonäkökriteerilista takaraivossa.

Rakkautta luonnehditaan esimerkiksi haluksi tehdä asioita toisen vuoksi. Rakastuessaan ihminen haluaa tehdä rakkautensa kohteen iloiseksi ja onnelliseksi, ja se edellyttää tottakai muutakin kuin omaan napaan tuijottamista. Etenkin miehet kokevat asian joissain tapauksissa myös niin, että rakastuessaan tulee hankkia riittävä varallisuustaso pystyäkseen tarjoamaan kumppanilleen tämän toivoman elämän.

Minulla on oma luonnehdintani. Sen mukaan rakkaus on vähän niinkuin huopa, johon voi kääriytyä silloin, kun on ankeaa ja kylmää. Se lämmittää ja toimii myös silloin, kun rakkauden kohde ei ole läsnä. Lisäksi rakkauteen kuuluu se, että rakkaussuhteen kumpikin osapuoli on tasavertainen. Huovan sisällä täytyy voida olla vapaasti oma itsensä. Rakkaus ei voi olla tunnetta omistaa joku, jonka takia käy seitsemästä neljään töissä. Sokea se on puhtaimmillaan, koska vaativinkaan ulkonäkökriteeri ei kestä vertailua henkisen yhteyden löytämiseen.

Lopun inspiraatioksi laitan ihanimman rakkauslaulun ikinä ja ehdottomasti yhden ihanimmista rakkaustarinoista ikinä. Viimeksi mainittu kertoo liikunta- ja puhekyvyttömästä, locked in- syndroomaan sairastuneesta Katista ja Henningistä, jotka tapasivat toisensa Internetin välityksellä. Videolla nähdään heidän häänsä. Katin oma sivu löytyy netistä osoitteesta http://katilepisto.fi/


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Blogi muutti uuteen kotiin!

Olen muuttunut pelkästä blogi-ihmisestä sivustoihmiseksi! Se on jännittävää. Käytännössä se tarkoittaa, että minulla on nyt omat kotisivut, joiden kautta pääsee lukemaan blogia, lähettämään sähköpostia ja ostamaan kirjojani. Jes!

Blogin suorana osoitteena säilyy vanha tuttu https://sit-up.blogspot.fi/ . Olen koonnut tälle uusiutuneelle alustalle vanhan SIT UP!-blogin suosituimpia ja ajattomimpia postauksia. Tutut postaustunnisteet löytyvät oikeassa reunassa olevasta valikosta. Uusia tekstejä ja piirroksia aion julkaista enemmän tai vähemmän säännöllisin väliajoin. Palautetta saa antaa.

Parhain terveisin,
Vappu-Tuuli