maanantai 27. elokuuta 2012

Muodin huipulla

Helsingin Kämpissä tehtiin historiaa, kun syksyn 2012 uutuusmallistoa saapui esittelemään joukko liikuntarajoitteisia naisia. Näytös oli lajissaan luultavasti Suomen ensimmäinen oikea muotinäytös, jossa esiintyvillä malleilla on jokin vamma. Tilaisuuden järjesti 18-vuotias Hilla Lehtimäki, jolle on lihastoimintoja vaikeuttavasta cp-vammasta huolimatta tärkeää pukeutua juuri niinkuin itse haluaa.

Niin. Eivät esimerkiksi henkilökohtaiset avustajat voi vaatia liikuntarajoitteista pukeutumaan löysiin verkkareihin, jotta heidän työtehtävänsä sujuisivat helpommin. Tai argumentoida, että liikuntarajoitteisen ei pidä kuvitella olevansa mikään Tyra Banks.

Idea muotinäytökselle sai alkunsa Facebookista, jossa Lehtimäki keskusteli aiheesta toisen liikuntarajoitteisen tytön kanssa. Matka ideasta toteutukseen kesti puolitoista vuotta, mutta lopputulos puhui puolestaan. Tarkoituksena oli ravistella muotiin, yksilöllisyyteen ja erilaisuuteen liittyviä käsityksiä, ja niin varmasti tapahtui. Lökäpöksyjä ei näkynyt kuin korkeintaan yleisössä. Mallit ja vaatteet olivat kauniita.

Mikä vielä parempaa, muotinäytös kiinnitti myös median huomion. Alkuperäinen juttu ja kuvia muotinäytöksestä löytyy täältä.


1 kommentti :

  1. Ilahduin tästä tempauksesta ja sen uutisoinnista.

    Sinulle on tunnustus blogissani (ihanhyvaelama.blogspot.fi).

    VastaaPoista