keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Brooke Ellison Story


 Brooke Ellison vietti tavanomaista nuoren tytön elämää soitto- ja urheiluharrastuksineen, kunnes joutui 11-vuotiaana auton alle palatessaan kotiin koulusta. Hän halvaantui kaulasta alaspäin. Koko elämä sai totaalisen käänteen, mutta sekään ei estänyt sinnikästä tyttöä käymästä koulua ja taistelemasta paremman tulevaisuuden puolesta. Kymmenen vuotta onnettomuutensa jälkeen Brooke valmistui Harwardin yliopistosta.

Brooken äiti Jean Ellison kirjoitti vuonna 2002 kirjan The Brooke Ellison Story, josta tehtiin pari vuotta myöhemmin myös samanniminen elokuva. Tarina kuvaa Brooken ja muun Ellisonin perheen kokemuksia onnettomuuspäivästä yliopistosta valmistumiseen. Seuraavasta voi kurkistaa elokuvan traileriin.

  
Elokuvassa nähdään, kuinka Brooke liikuttaa sähköpyörätuoliaan kielen avulla toimivalla ohjauslaitteella ja kirjoittaa päättötyönsä tietokoneohjemalla, joka muuttaa puheen tekstiksi. Elokuvan tärkein sanoma on ehdottomasti se, ettei yhtään mitään voi pitää itsestäänselvyytenä, joskaan todella harvoja asioita ylitsepääsemättöminä esteinä. Elokuva on saatavilla dvd:nä, mutta sitä on myös esitetty Suomen televisiossa.

Brooke Ellison työskentelee tänä päivänä kantasolututkimuksen parissa sekä tohtoriopiskelijana että toisen vuoden yliopisto-oppilaiden kurssiopettajana.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti