Siirry pääsisältöön

Oh Johnny!

Ennen Las Vegasiin lähtöäni fiilistelimme avustajien kanssa ajatuksella, että voisin törmätä matkallani julkisuuden henkilöihin. Piti pohtia mieluisin megatähti.  Minulla on historia taipumuksesta törmätä juuri niihin ihmisiin, jotka haluan kulloinkin tavata.  Tietäen, etteivät omat idolini sillä hetkellä hengailisi Vegasissa, päädyin lopputulokseen, että haluaisin tavata Johnny Deppin.

Depp tunnetaan rautaisista näyttelijäntaidoistaan ja ystävällisyydestään muita ihmisiä kohtaan. Lähempi taustatutkimus YouTube-haastatteluineen osoittaa, että kysymyksessä on myös poskettoman hauska veikko, jolla ei ole näyttelijäntyöhön minkäänlaista koulutusta. Sen lisäksi moni hänen roolitöistään käsittelee erilaisuutta, toiseutta ja jopa vammaisuutta.

Kuvat ovat Googlen kuvahausta.

Gilbert Grape


Nimiroolissa elokuvassa Gilbert Grape Depp huolehtii kehitysvammaisesta pikkuveljestään (Leonardo DiCaprio) ja vakavasti ylipainoisesta äidistään.

Don Juan DeMarco


Psykiatri Jack Mickler saa hoidettavakseen nuorukaisen, joka väittää olevansa itse Don Juan, maailman suurin rakastaja. Onko Johnny Deppin esittämä naamiosankari todella psykoottinen vai onko kysymys sittenkin jostain muusta?


Jali ja suklaatehdasMichael Jacksonia on sanottu eriskummallisen suklaatehtailijahahmo Willy Wonkan tosivastineeksi, eikä syyttä. Depp riemastuttaa Wonkana.


Saksikäsi Edward


Saksikäsi Edward-elokuvan halauskohtaus peittoaa romanttisuudessaan Titanicin lapselliset laivan kannella tasapainottelut mennen tullen. Tässä aikuisten sadussa Johnny Deppin esittämä, keksijäneron rakentama päähenkilö epäröi koskettaa rakastettuaan, koska pelkää satuttavansa tätä.


Entä törmäsinkö minä Johnny Deppin Las Vegasissa? Valitettavasti en henkilökohtaisesti, mutta ensimmäisen lomapäivän agendaan kuuluneella vahakabinettikierroksella häntä esittävä nukke oli ensimmäisenä. Ehkä siinäkin oli taikansa?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Henkilökohtaisen avun temppurata

Tiedättehän ne erilaisissa tapahtumissa ajoittain järjestettävät hassunhauskat "esteradat", joissa vammattomat ihmiset pääsevät kokeilemaan pyörätuolilla liikkumista ja yllättymään, miten paljon yksikin kynnys voi kulkemista haitata? Ne ovat yleensä pikaisesti ohimeneviä ja eksoottisia erikoiskokemuksia, jotka esittelevät vain yhden ulottuvuuden liikuntarajoitteisuudesta. Siksipä kehittelin tämän extreme-temppuradan kaikille niille, jotka todella haluavat mieliinpainuvan kokemuksen (ja joiden mielestä nykyinen vammaispolitiikka on menossa parempaan suuntaan)

OIKEUS VALITA ITSE HENKILÖKOHTAINEN AVUSTAJA - TEMPPU

Kutsu entuudestaan tuntematon ihminen kotiisi, ja pyydä häntä suorittamaan aamurutiinisi. Toista tämä joka päivä kuukauden ajan, ja vaihda henkilö uuteen päivittäin. Huolehdi siitä, että avustajasi on useimmilla kerroilla vastakkaista sukupuolta ja vähintään 50-vuotias. Hän suorittaa kahdesti päivässä alapesusi. Saatat myös ehkä huomata, että viimeistään viikon jälkee…

Juhlitaan Vappua!

Jo lapsesta asti olen kuullut vappuisin toinen toistaan puisevampia vitsejä. Erityisen suosittu letkautus on esimerkiksi se, että minulle toivotetaan ensin hyvää vappua ja todetaan sen jälkeen, että toivotus oli varmastikin turha, koska minulla on aina hyvä Vappu.   (Special Occasion, Special Edition -Erikoispainos)

Special Edition - Erikoispainos on ollut kirjastomenestys. Kirjaa on tilattu runsain mitoin kirjastoihin ympäri maata ja sen ilmestymistä hyllyihin odotellaan. Mutta, koska on Vappu, päätin antaa yhdelle teistä mahdollisuuden ohittaa odottelun ja voittaa kirja itselle!

Jos haluat itsellesi Special Edition - Erikoispainoksen, tee näin:

1. Mene Facebookiin ja etsi nimikkosivuni.
2. Lähetä minulle sivulta yksityisviesti ja kerro, että haluat kirjan.

Helppoa ja yksinkertaista!  Arvon kaikkien halukkaiden kesken yhden kappaleen kirjoja 5.5.2018.
Facebook ei ole mukana tässä hommassa.
Onnea matkaan!