Siirry pääsisältöön

Ari Väntänen: Michael Monroe

Rautaisen fysiikan ja loputtoman energian lataamaa Michael Monroeta ei parhaalla tahdollakaan kykene luokittelemaan liikuntarajoitteiseksi, mutta Ari Väntäsen toimittama nimikko-omaelämäkerta on ehdottomasti myös kertomus miehestä, joka on erilainen kuin muut. Kirja on artistin oma näkemys siitä, kuinka helsinkiläisestä Matti Fagerholmista tuli Michael Monroe, maailmallakin menestyneen Hanoi Rocks-yhtyeen laulaja ja arvostettu, joskaan ei yhtä tunnettu rocklegenda.


Parhaat kaverit pettävät, levy-yhtiöt sulkevat ovensa artistilta, jolle musiikki ja itselleen uskollisena pysyminen on rahaa tärkeämpää, ja vahvasti feminiinen ulkomuoto ja massasta majakanvalon lailla erottuva pukeutumistyyli ärsyttävät konservatiivisempia kansanosia. Viimeksi mainitusta voi mainita esimerkkinä vaikkapa sen, että Monroen vieraillessa sairaalassa tapaamassa rakasta isoäitiään ilmoittaa viereisen vuoteen potilas, ettei hänellä olisi sinne mitään asiaa "tuon näköisenä". Rokkarin vuodet täyttyvät häntä ymmärtävien ihmisten etsinnästä. 

Matkan varrelle on mahtunut päihteitä ja vähemmän mairittelevia hetkiä, kuolemaa ja musertavaa surua. Yksi kirjan koskettavimmista kohdista kertoo Michael Monroen ensimmäisen vaimon, Jude Wilderin menehtymisestä.  Bändäreistä kieltäytyvä, tutkiskeleva ja pohtiva artisti osoittaa olevansa jotain muuta kuin hyvien bailujen vuoksi aivonsa narikkaan heittänyt, rock'n roll - elämäntyylin kuluttama supertähti. Juuri se erottaa hänet monesta muusta rokkarista. Juuri se on pitänyt hänet kunnossa näihin päiviin asti.         
                                            
Tinkimättömyys,  osin jopa itsepäisyys saattavat olla syy siihen, miksi kansainvälinen suurmenestys on jäänyt saavuttamatta. Tismalleen sama piirre on myös syy ihailla Monroeta. Michael Monroe tietää, että tärkeintä on olla aina oma itsensä.

Nykyään täysin raitistunut Monroe elää vaimonsa ja kahden kissansa kanssa Turussa. Hän keikkailee aktiivisesti bändinsä kanssa ja on toiminut viime vuosina yhtenä Voice of Finland-
laulukilpailun tähtivalmentajana. Erityisesti hänet tunnetaan  ystävällisyydestään ja positiivisuudestaan. Päivitetty versio omaelämäkertakirjasta julkaistiin 1.10.2014.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Juhlitaan Vappua!

Jo lapsesta asti olen kuullut vappuisin toinen toistaan puisevampia vitsejä. Erityisen suosittu letkautus on esimerkiksi se, että minulle toivotetaan ensin hyvää vappua ja todetaan sen jälkeen, että toivotus oli varmastikin turha, koska minulla on aina hyvä Vappu.   (Special Occasion, Special Edition -Erikoispainos)

Special Edition - Erikoispainos on ollut kirjastomenestys. Kirjaa on tilattu runsain mitoin kirjastoihin ympäri maata ja sen ilmestymistä hyllyihin odotellaan. Mutta, koska on Vappu, päätin antaa yhdelle teistä mahdollisuuden ohittaa odottelun ja voittaa kirja itselle!

Jos haluat itsellesi Special Edition - Erikoispainoksen, tee näin:

1. Mene Facebookiin ja etsi nimikkosivuni.
2. Lähetä minulle sivulta yksityisviesti ja kerro, että haluat kirjan.

Helppoa ja yksinkertaista!  Arvon kaikkien halukkaiden kesken yhden kappaleen kirjoja 5.5.2018.
Facebook ei ole mukana tässä hommassa.
Onnea matkaan!