Siirry pääsisältöön

Rakkaus, Kati ja Henkka

Rakkaus on sokea, sanoo vanha kansa. Rakkaus on ikiaikainen ja suunnaton, sanoo Antti Tuisku. Jokainen meistä pohtii joskus elämänsä aikana, onko kumpikaan näistä oikeassa. Näin kevään tullessa asiaa onkin hyvä aika miettiä.  Useat sanovat, että rakkaus on epäitsekkyyttä, mutta kun esimerkiksi rakkaudesta räytyvän ikävöijän olo paranee vain rakkauden kohteen läsnäollessa, näkemykset puhtaasta epäitsekkyydestä ovat varsin kyseenalaisia. Se rakkauden sokeuskin tuntuu nykypäivänä välillä melko utopialta, kun omaa suurta lempeä etsitään tarkka ulkonäkökriteerilista takaraivossa.

Rakkautta luonnehditaan esimerkiksi haluksi tehdä asioita toisen vuoksi. Rakastuessaan ihminen haluaa tehdä rakkautensa kohteen iloiseksi ja onnelliseksi, ja se edellyttää tottakai muutakin kuin omaan napaan tuijottamista. Etenkin miehet kokevat asian joissain tapauksissa myös niin, että rakastuessaan tulee hankkia riittävä varallisuustaso pystyäkseen tarjoamaan kumppanilleen tämän toivoman elämän.

Minulla on oma luonnehdintani. Sen mukaan rakkaus on vähän niinkuin huopa, johon voi kääriytyä silloin, kun on ankeaa ja kylmää. Se lämmittää ja toimii myös silloin, kun rakkauden kohde ei ole läsnä. Lisäksi rakkauteen kuuluu se, että rakkaussuhteen kumpikin osapuoli on tasavertainen. Huovan sisällä täytyy voida olla vapaasti oma itsensä. Rakkaus ei voi olla tunnetta omistaa joku, jonka takia käy seitsemästä neljään töissä. Sokea se on puhtaimmillaan, koska vaativinkaan ulkonäkökriteeri ei kestä vertailua henkisen yhteyden löytämiseen.

Lopun inspiraatioksi laitan ihanimman rakkauslaulun ikinä ja ehdottomasti yhden ihanimmista rakkaustarinoista ikinä. Viimeksi mainittu kertoo liikunta- ja puhekyvyttömästä, locked in- syndroomaan sairastuneesta Katista ja Henningistä, jotka tapasivat toisensa Internetin välityksellä. Videolla nähdään heidän häänsä. Katin oma sivu löytyy netistä osoitteesta http://katilepisto.fi/


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vammaisten Tinder on olemassa!

Kirjoitin jokin aika sitten vauva.fi-keskustelupalstalta löytyneeseen keskusteluun perustuvan postauksen, jossa puitiin pyörätuolissa istuvaa Tinder-deittiä. Kaiken jutussa esiintyneen tulikivenkatkuisen argumentoinnin jälkeen voisi helposti ajatella, että vammaisystävällinen Tinder olisi jo pelkällä ideatasolla pelkkää utopiaa, mutta toisin on. Glimmeron suunnattu ihan kaikille.

Sovellus toimii samalla periaatteella kuten Tinderkin. Käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tunnuksilla ja selailee tietyllä etäisyysvälillä käyttäjien profiileja painamalla näille sydäntä tai rastia. Erona on, että profiilissa voi tarvittaessa valita myös disability-kohdan. Vaihtoehtoina on laaja kirjo eri sairauksia ja vammoja cp-vammasta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.


Lisäksi käyttäjä voi valita, etsiikö deittiseuraa vai pelkästään ystävyyttä.

Mieluusti antaisin arviota myös siitä, miten sovellus käytännössä toimii, mutta ainakaan tällä hetkellä omalla alueeltani ei käyttäjiä löydy. Maksimietäisyys on 10…

Tinder-deitti olikin pyörätuolissa!

Eilen vauva.fi -keskustelupalstalla kirvoitti kommentointia tapaus, jossa pahaa-aavistamaton naishenkilö oli mennyt treffeille Tinderissä tapaamansa miehen kanssa ja mies olikin odottanut häntä paikalla "rullatuolissa". Oikeasti haettu sana on tietysti pyörätuoli, mutta en nyt tällä kertaa puutu sen tarkemmin termistöön. Sivuutan myös julkaistut kommentit, joiden mukaan pyörätuolissa olevan ihmisen kanssa ei voi mennä baariin tai huvipuistoon. Kehotan ottamaan asioista selvää ja keskityn naisen tunnereaktioon.

Kommentissa, jossa ketjun aloittajaa kiiteltiin siitä, että tämä sentään myönsi olevansa asenteellinen ääliö, on seuraavanlainen pyyntö: Avaatko tätä vähän?

No, Vappu-täti päätti olla kiltti ja avaa.

Hyvä Tinder-treffeistäsi tulistunut vauvapalstakirjoittaja,

Käytit viestissäsi ilmausta "Minä en kuule ole äiti Teresa". Tämä kertoo suoraviivaisesti ASENTEESTA, jonka mukaan pyörätuolissa istuvan henkilön kanssa treffaaminen/seurustelu vaatii lähes pyhimysmäistä h…

Juhlitaan Vappua!

Jo lapsesta asti olen kuullut vappuisin toinen toistaan puisevampia vitsejä. Erityisen suosittu letkautus on esimerkiksi se, että minulle toivotetaan ensin hyvää vappua ja todetaan sen jälkeen, että toivotus oli varmastikin turha, koska minulla on aina hyvä Vappu.   (Special Occasion, Special Edition -Erikoispainos)

Special Edition - Erikoispainos on ollut kirjastomenestys. Kirjaa on tilattu runsain mitoin kirjastoihin ympäri maata ja sen ilmestymistä hyllyihin odotellaan. Mutta, koska on Vappu, päätin antaa yhdelle teistä mahdollisuuden ohittaa odottelun ja voittaa kirja itselle!

Jos haluat itsellesi Special Edition - Erikoispainoksen, tee näin:

1. Mene Facebookiin ja etsi nimikkosivuni.
2. Lähetä minulle sivulta yksityisviesti ja kerro, että haluat kirjan.

Helppoa ja yksinkertaista!  Arvon kaikkien halukkaiden kesken yhden kappaleen kirjoja 5.5.2018.
Facebook ei ole mukana tässä hommassa.
Onnea matkaan!