Ilmestyneet teokset

Special Edition

Olen kaukana nerosta. Se vika usein on vammaisena olemisessa, että ollakseen hyvä jossakin, pitää olla ilmiömäisen hyvä: Forrest Gump juoksee kuin riivattu, Sademies laskee kortit pokeripöydässä ja Stephen Hawking löytää mustat aukot. Normaali tietotaitotaso ei riitä mihinkään.

 Ainut harmillinen piirre pyörätuoleissa on dramaattisten poistumisten hankaluus. Seurustelusuhteessa on hyvä olla mahdollisuus lukkiutua vauhdikkaasti esimerkiksi vessaan. Se on käytännöllistä, jos on tarpeellista ottaa aikalisä ja miehen pitää sovitella oven läpi.

 Monet myös liittävät pyörätuolien käyttäjät laitosmaailmaan ja pukevat nämä mielikuvissaan ilmeettömiin kaapuihin. Ei ihme, jos paljaan dekolteen vilahtaminen aiheuttaa reaktioita. 

Vappu nauttii elämästään ilmaisjakelulehden toimittajana ja elämäntaitoluennoitsijana. Hän oivaltaa, että lista asioista, jotka haluaa tehdä ennen kuolemaansa, on syytä tehdä hyvissä ajoin. Toteutuvatko kaikki suunnitelmat? Hyvää nostetta juuri alkaneeseen kesään tuovat ainakin pomon suoma mahdollisuus debytoida kolumnistina, maailmanpyöräajelu ja luottoystävä Sami, joka näyttää hautovan mielessään ajatuksia muustakin kuin pelkästä ystävyydestä. Vapun nelipyöräinen elinkumppani, pyörätuoli, on kaikessa pelkkä sivuseikka. Special Edition on rempseä kertomus nuoren naisen arjesta, pinttyneistä ennakkoluuloista ja mediamaailman ilmiöistä. Se perustuu kirjoittajan omiin kokemuksiin.

Saatavilla Elisa Kirjasta: https://kirja.elisa.fi/ekirja/special-edition#

Kauhea kertomus Uolevista

Uolevi Rummukainen on vampyyri, joka elää sukulinnassa Turun Kerttulinmäen vanhan hirttokukkulan alla. Menetettyään isänsä vampyyrintappajille jo kauan ennen omien kulmahampaidensa puhkeamista hän on tehnyt periaatepäätöksen olla ikänään tappamatta ihmistä ja yrittää parhaansa mukaan sulautua yhteiskuntaan. Se ei ole helppoa. Vampyyrius asettaa elämiselle tiettyjä reunaehtoja ja on muutenkin melko pimeää touhua.
Eräänä iltana tapahtumat saavat lopullisen käänteen, kun totuus Uolevista paljastuu hänen työnantajalleen, ja hänen elämäänsä pyyhältää muuan moottoriturpa nimeltä Paavo. Naurun ja kauhun tasapainosta ei ole tietoakaan, kun Fagerson esittelee lukijalle näkemyksensä yliluonnollisista otuksista.
Hullun henkilögallerian ja sarkastisten sukupuoliroolikuvausten läpi kuultaa väkevä kysymys, asuvatko verenhimoisimmat pedot sittenkin meissä ihmisissä.

Saatavilla Elisa Kirjasta: https://kirja.elisa.fi/ekirja/kauhea-kertomus-uolevista

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti