torstai 9. maaliskuuta 2017

Axel Smith oli mukava!Viime päivinä olen maannut sairasvuoteella ja miettinyt muun muassa sitä, pitäisikö minun hankkiutua eroon seinälläni riippuvasta Axel Smithin nimmarikortista. Sillä tavoin osoittaisin solidaarisuutta hänen uhrejaan kohtaan. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että voisin ainakin toistaiseksi pitää kortin. 

Tapasin Smithin Voice of Finlandin kuvauksissa vuonna 2013. Kerroin ystävilleni jälkeenpäin, miten paljon olin yllättynyt siitä, ettei Axel lainkaan vastannut ennakkokäsitystäni itseriittoisesta, lipevästä pelimiehestä. Hän oli iloinen, kohtelias ja todella huomaavainen minua kohtaan. Nyt tiedetään, että erehdyin. Ja niin taisin erehtyä myös Kasmirin suhteen.

Olen aina pyrkinyt siihen, etten usko suoraa päätä kaikkea, mitä luen, varsinkaan iltapäivälehdistä. Axel Smithin salakuvaustapaus ei ollut tyypillinen iltapäivälehtien julkkisskandaaliuutinen, joita käännetään suomenkielisiksi jo valmiiksi kyseenalaisen keltaisen lehdistön verkkosivuilta. Juttu oli kokonaan lähimateriaalia, ja kun Helsingin Sanomatkin ilman oikaisuja aiheesta kirjoitti ja Kasmirin sopivuutta Tanssii Tähtien Kanssa – kisaan alettiin pohtia, uskoin minäkin vilpittömästi Haippiringissä pyörineeseen laittomuuksia myötäilleeseen kaatokerskailukeskusteluun.

Eilen alun perin Helsingin Sanomissa julkaistusta artikkelista selvisi, että kyseiseen Whatsup-ryhmään lähetettyjä seksivideoita oli tasan yksi, ja siinä esiintyy Smithin salakuvauksen uhriksi joutunut Kasmir.

Tämä ei vielä poista sitä tosiasiaa, ettei Kasmir toiminut kaikkein järkevimmällä tavalla katsellessaan sivusta ystävänsä videointipuuhia. Sitäkin enemmän se kylläkin kertoo siitä, miten vaikeaa on olla seksuaalirikoksen uhri ja mies. Miesten pitää kertoa toisilleen kaatokeskailujuttuja. Miehen pitää olla ainoastaan tyytyväinen, jos on onnistunut saamaan pesää. Jos mies väittää olevansa uhri, hänellä ei ole tarpeeksi munaa sietää elävää elämää. Tällainen miehen malli on suoraan sanottuna peräsuolen pohjalta.
Kasmiria todennäköisesti hävetti. Sen lisäksi hänen on varmasti ollut vaikea narauttaa hyvänä kaverina pitämäänsä ihmisistä poliisille.

Voi olla, että tanssikisasta pois jääminen oli oman jaksamisen kannalta järkevä veto. Väliaikainen radiosoittoboikotti ei ollut. Kasmirin musiikilla ei ole mitään tekemistä hänen tekojensa ja tekemättä jättämisiensä kanssa, ja nämä kaksi asiaa on jokaisen syytä osata erottaa toisistaan.   Toivottavasti myös fakta ja fiktio erottuu jatkossa paremmin toisistaan, ja laulajan elämä ja ura voi jatkua parhaalla mahdollisella tavalla.

Jos jotakin hyvää tästä tapauksesta voi seurata, se saa ihmiset ehkä miettimään uudemman kerran suhtautumistaan mediaan ja miehiin kohdistettuihin käytösodotuksiin. Tuolla Axel Smithin kuva edelleen virnistää minulle tehtävänään muistuttaa, miten helppo joskus on olla täysin väärässä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti