tiistai 14. helmikuuta 2017

Ikuinen ystävänpäivä on perkeleestä

Niin, tänäänhän on ystävänpäivä. Joillekin ihmisille se on tapahtuma, joka muistetaan satavarmasti, joka vuosi ja vielä hyvissä ajoin. He toimivat tuotemarkkinoinnissa. Tavallisen pulliaisen ystävänpäivähössötys korteista ja sydämenmuotoisista leivoksista alkaa lipsua, hössöttäjän luonteenlaadusta riippuen, joko komedian tai draaman puolelle. Siis kun ystävää hei voi ja pitääkin muistaa kaikkina päivinä.

Toki.Mutta jos mitä tahansa voi tehdä milloin tahansa, onko mikään enää oikeasti erityistä?

Nykykulttuurimme dominoivimpia piirteitä on se, että kaikki on saatavilla heti. Se näkyy suoratoistopalveluissa, pikaviestinnässä ja keskustelupalstoilla, joissa voimaannutaan yhdessä esimerkiksi siitä, että joku uskaltaa panna simaa tammikuussa. Mitään ei tarvitse enää odotella. Meidän tehtävämme on vain napsauttaa nappuloita. Säästämme aikaa ja vaivannäköä. Eläköön vapaus!

Ja samaan aikaan valittelemme, ettemme millään ehdi tehdä kaikkea sitä, mitä huvittaisi. Melko usein ystävienkin huomiointi hukkuu arjessa muun tohelluksen alle.

Juuri sitä varten on ystävänpäivä 14. helmikuuta. Se on päivä, joka saa erityisyytensä siitä, että sitä voi odottaa ja siihen voi valmistautua. Joulussa ja pääsiäisessäkin on pohjimmiltaan aivan sama idea. Juhli tänä vuonna hyvä juhla! Toivota ystävillesi hyvää ystävänpäivää, mutta älä tee sitä näpyttelemällä yhtä lausetta kerralla kaikkien nähtäväksi. Näe oikeasti vaivaa.  Ole läsnä. Minkään siitä ei tarvitse olla kaupallista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti