torstai 4. helmikuuta 2016

Ajattelen seksiä, olen siis aikuinen

Voi Robin minkä menit tekemään! Tai oikeastaan et vielä ihan tehnyt kokonaan, mutta pääsi jo henkäisemään, että minkä teit.

Miten eskimot suutelee – kappaleen videolla riisutaan vaatteita ja kiehnätään lakanoissa, vastakkain suosittu turkulaisteinipoppari ja aiemmin aikuisille pojille tarkoitetuissa videoissa esiintyvä nuori nainen Hädin tuskin edes suudellaan. Touhu on aikalailla sitä, mitä Robinin ikäiset, täysi-ikäisyytensä kynnyksellä keikkuvat nuoret tapaavat tehdä. Niin heidän kuvitellaan haluavan tehdä. Ja jossain siellä taustalla voi kuulla suuren ja mahtavan markkinointikoneiston jylinän.

Kulutta ja puhki rispaantunutta on todeta, että seksi myy. Siitä huolimatta se myy. Itsekin klikkasin auki Robinin kuumasta uutuusvideosta kertovan linkin, vaikka vieressä olisi roihunnut Heikki Lampelan ja Hanna Kärpäsen kaiken kestänyt rakkaus. Nytkö karisi Robinilta sympaattinen karisma, tähänkö päättyivät viattomuuden päivät, syntyikö sittenkin Suomen Justin Bieber?

Siinä, missä Britney Spears suoritti aikuistumisriittinsä boa olkapäällä ja seksiorjuuttaan juhlistaen, muistuttaa Robin eskimobiisinsä lyriikoissa, ettei vällyjen väliin ole kiirettä. Esimerkillisen hyvä niin. Se on paljon konservatiivisempaa tekstiä kuin taannoisessa kesäkondomibiisissä Kesärenkaat, jonka videossa pussattiin söpösti. Milteipä häiritsevämpi kontrasti on, että eskimobiisissä lauletaan Aurajoen rannoista ja videolla seikkaillaan New Yorkissa. Aidosti huoli voi olla Robinin nuorimmista faneista. Boom Kah'n ja Frontside Ollien iloisen värikäs skeittarimaailma on vaihtunut paholaisenpunaisempiin maisemiin ehkä nopeammin kuin heidän huoltajansa osasivat odottaa. 

Silti ei voi olla kysymättä, onko kaikki todellakin vain seksikästä markkinointikikkaa. Teinipopparista tulee ennen pitkää aikuinen. Ymmärrän hyvin, ettei Robinin voi olla ikuisesti se suloinen, skeittaamisesta ihastumisen ujoudesta laulava poika, eikä luultavasti edes sitä tahdo. Britney, Justin, Miley ja monet muut ennen heitä ja heidän jälkeensä suorittivat siirtymäriittinsä lapsitähdestä aikuistähdeksi samalla tavalla. He ilmaisivat olevansa seksuaalisesti aktiivisia.

Eikö sinulle tullut ollenkaan sellainen olo, että se voisi olla ihanaa? minulta kysyttiin, kun sain alle parikymppisenä puhelimeeni aamuerektiosta tiedottavan tekstiviestin ja voin sen tähden pahoin. Kysyjä oli terveydenhuoltoalan ammattilainen. Sinä olet niin nuori ja kokematon vielä, ettet ymmärrä näitä asioita oikein, kysymys jatkui. Vielä kymmenen vuotta myöhemminkään minulle ei ollut tullut sellainen olo, ja vasta silloin ymmärsin, että oma seksuaalinen suuntautumiseni torpattiin, sitä ymmärretty, sitä ei arvostettu ja minulle tuputettiin normaalina seksuaalikäyttäytymisenä sitä, mitä se ei koskaan ollut. Mediamaailmasta, idolien elämäntarinoista tai televisiosarjoista rohkaisevia esimerkkejä ei liiemmin löytynyt. Tilausta olisi vieläkin. 
        
Yliseksittyneessä maailmassa täytyy huutaa kovempaa, että erottuu. Huomaa minut! Helpoimmin siirtymäriitistään selviytyvät ne lapsitähdet, jotka pitävät tauon. Yleisö huomaa, kun se haluaa nähdä, miten Tenavatähdessä loistanut Timo Turunen pärjää Tangomarkkinoilla. Syventynyt ääni ja leventyneet hartiat voittavat pudotetut vaatepalat. Uskotaan tummassa puvussakin, ettei tämä mies laula suloisesti Minä olen muistanut.

Toistaiseksi jää vielä nähtäväksi, rikkooko Robin lapsuuteen liittyvän viattomuutensa lopullisesti ylikorostetulla seksuaalisuudella. Vielä ei ole liian myöhäistä miehistyä tavalla, jota viihdemaailmassa ei aikaisemmin ole nähty.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti