sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Kun kakka tulee, kakka menee

Jos Putousta on uskominen, saadaan Suomen tuottavuus kasvuun vetämällä jalkaan vaipat. Seitsemännen kauden avausjaksossa paitsi sokkotreffeille saapunut kiireinen liikemies, myös Marilyn Monroe, Teemu Selänne ja itse Jumala paljastivat menestyksensä salaisuudeksi vaippojen käytön. Ratkaiseva ajankäytön tehostaminen laitettiin luonnollisesti toteen käytännössä, ja jokainen väänsi housuissaan pullottavaan suojavarustukseen kunnon kakat.

Vessaennakkoluuloja kantavilta ihmisiltä saattoi mennä sketsissä ohi se aspekti, että samaa menetelmää on jo pitkään yritetty soveltaa niihin, joilla vessassa käyminen on syystä tai toisesta fyysisesti hankalaa. Törmään aina toisinaan ihmetykseen siitä, käykö pyörätuolissa istuva oikeasti vessassa käymällä oikeasti vessassa. Kyllä, minä pissaan ja kakkaan pyttyyn, ja teen sen oikein mielelläni. Tarvitsen itse avustajan apua, mutta monet pyörätuolin käyttäjät selviävät hommasta myös täysin itsenäisesti.

Tietyissä tilanteissa vaipan käyttö olla järkevää, ellei jopa pakollista. Esimerkkinä voidaan mainita vaikkapa yli kymmenen tuntia kestävät lentomatkat ja lentokoneen vessat. Paikoissa, jossa on tarpeen viettää pitkiä aikoja ilman, että esteettömästä vessaan pääsystä voisi edes unelmoida, on usein helpompi lirauttaa Tenaan kuin nääntyä nestehukkaan. Ainoastaan vain astronautit ja autourheilijat ovat pystyneet tekemään alleen laskemisesta kutakuinkin coolia. Tenoissaan pitää aina stressata sitä, että jos lirauttaa hiukankin liian kovalla paineella, liian paljon, väärässä asennossa tai jos vaippa onkin vahingossa asetettu paikoilleen huonosti, koko satsi valuu penkille. Muun ajan vaippa hiostaa. Pahimmassa tapauksessa se myös hiertää, polttaa ihoa ja erittäin huonosti puettuna myös pullottaa kuin erään kultakurkkuisen laulajan genitaalit kimallepöksyissä. Yritä siinä nyt puhua mukavuudesta, rentoudesta ja ajansäästöstä.  . 
 
Oma tilanteeni ei ole vielä niin paha kuin vanhuksien tai vaikeimmin vammaisten ihmisten. Heille on isketty vaippoja ajankäytöllisistä syistä jo pitkään.     Hoitohenkilökunnalla on yksi murhe vähemmän, kun hoidettava voi hoitaa tarpeensa omissa oloissaan ja kuivituskertojen tarve lasketaan sen mukaan, miten paljon ihminen noin keskiverrosti pissaa ja kakkaa päivän mittaan. Jos Suomen poliittinen linjaus jatkaa yhtä rajuilla leikkauksilla, tilanne ei ainakaan helpotu. Ihmisarvoiseen elämään kuuluu päästä oikeasti vessaan. Putouksen kakkasketsi jätti ilmaan sekä yksittäisenä sketsinä että poliittisena kannanottona polttavan kysymyksen. Vaippaan kakkaaminen on vaivatonta, mutta mitä sitten, kun on aika siivota jäljet?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti