keskiviikko 11. helmikuuta 2015

50 shades of Vappu

Netissä on deittipalvelu, jossa potentiaaliset kumppaniehdokkaat seulotaan saavutettaville persoonallisuustestin perusteella. Nyt, kun ulkopuolisten asiantuntemus parinmuodostuksessa on muutenkin tapetilla Ensitreffit alttarilla - realityn ansiosta, päätin selvittää minkälaista annettavaa persoonallisuustesteillä olisi minulle. Ensiprioriteettina on tietysti löytää helpommin miesihmisiä, jotka suhtautuisivat vähemmän pölösti pyörätuolilla liikkuvaan naisihmiseen.

Persoonallisuustestin teko

Deittipalveluun rekisteröidytään ilmaiseksi syöttämällä sähköpostiosoite ja salasana. Tämän jälkeen täytetään oma nimi, ammatti, paikkakunta, oma ja haettu sukupuoli ja muita vastaavia tietoja. Sitten on persoonallisuustestin aika. Testi koostuu lähes täysin asteikkotehtävistä, jossa omia piirteitä arvioidaan Ei lainkaan - Täysin -/Ei koskaan - Hyvin usein -ääripäiden välillä. Luonnollisesti välissä on muutama kysymys siitä, miten merkityksellinen jokin piirre on haettavassa kumppaniehdokkaassa.

Minä inhoan asteikkotestejä.

Jo vain heti alkaa hiusten harominen. Yhdessä kysymyksessä täytyy arvioida omaa seksikkyyttä. Mikä asteikon valintapallero vastaisi ilmausta Koen kyllä itseni sinänsä seksikkääksi, mutta iso osa ympäristöäni ei koe minulla olevan edes sukupuolta, hehheh? Millainen ihminen ylipäätään kutsuu itse itseään täysin seksikkääksi? Entä olenko minä tasainen luonne usein vai toisiaan, jos aiheesta  suuttuessani osaan olla riesa rectumissa?

Sitten on se haluttu kumppani! Pitäisikö merkitä, että hän voi ihan hyvin olla hindu, muslimi tai evankelisluterilainen, kun kysymys on pelkästä uskollisesta suuntautumisesta? Ehkä kysymys Onko kumppanisi uskonnon merkitys elämässä sinulle tärkeää? on tarkoitettu mittaamaan sitä, miten suuri järkytys toiselle on, jos kumppani popsii vaikkapa sianlihaa, mutta voihan joku tässäkin ajatella henkisen merkityksen määrää? Ateistit mielestäni ovat hiukan hömelöjä. Ymmärrän heidän kantansa siitä, että olemassa voi olla yhtä hyvin spagetista koostuva ihmeörkki kuin Jeesus Kristus, mutta kuoleman jälkeisen aktiviteetin/aktiviteettitomuuden suhteen he ovat yhtä tietämättömiä kuin jumaliin uskovatkin. Jotkut ateistit kyllä tiedostavat tämän ateismissaankin. Jotkut ovat ateismissaan äänessä yhtä paljon kuin uskoaan puolustavatkin (lukekaa vaikka Tuomas Enbusken Twitteriä).

Mitä tarkoittaa fyysisen viehättävyyden merkitys? Fyysinen viehätys ylläpitää parisuhdetta, mutta suhde on suolistonperältä jos muuten ongelmaista eloa jatketaan fyysisen vetovoiman olemassaolon perusteella. On yhdessä viihtymisen kemiaa ilman romanttista virettä, pelkkää seksihimokemiaa ja toisen rakastamisesta aiheutuvaa viihtymis- ja seksihimokemiaa. Millä ilmaisen tahtovani tuota viimeistä?

Asteikkotestejä on paljon. Voi olla, että loppua kohden aloin hieman läiskiä. (Okei, en malttanut tallentaa ja jatkaa paremmalla kärsivällisyydellä!)

Persoonallisuustestin tulokset

Persoonallisuustestin jälkeen paljastuu minun persoonallisuuteni 50 sävyä (tai ei ehkä sentään, mutta tuolla sai mainion otsikon). Analyysi on tehty viiden personallisuuspiirteen suhteen: tunnollisuus, ystävällisyys, avoimuus, ekstroversio ja neuroottisuus. Omasta persoonallisuusprofiilista näkee hauskoja käppyröitä.


Tästä näkee, että meikäläinen on ekstroverttiuden toiseksi viimeisellä kvartaalilla. Itse asiassa olen toiseksi viimeisellä kvartaalilla joka ikisessä käppyrässä. Mitä tästä voi päätellä? Olen erilainen kuin enemmistö aina ja ikuisesti!

Kumppaniehdokkaat

Pian niitä kumppaniehdokkaitakin alkaa sadella (ja asiasta ilmoittavia sähköposteja, jos ei älyä heti kytkeä viestiasetuksia pois päältä). Ensimmäinen ehdokas on yksinhuoltajaisä, jonka intohimoihin kuuluu urheilu. Heti iskee huoli. Olen sitä mieltä, että kaikkeen voi sopeutua oikean ihmisen tullessa kohdalle, mutta ajatus uusioperheen arkeen loikkaamisesta suoriltaan ei houkuttele. Tämän merkitsin selvästi testiin. Ei mielellään lapsia.

Ja pitäisikö minun olla huolissani siitä urheilusta? Vaikka ihminen olisikin himourheilija, se ei automaattisesti tarkoita sitä, että tämä vaatisi kumppaniaankin kesät talvet murtomaahiihdolle. Se urheilu ja liikunta ei edes ole ongelma. Pyörätuolissakin liikutaan ja pidetään itsestä huolta. Se ongelma on se klassinen vaellusfakkius. Juuri nyt en harrasta vaellusta, mutta jos joskus sattumalta vaeltaisin, pyörätuolissa olevan kumppanin kanssa ei voisi. Ja joo, sanoinhan toki, ettei haittaa jos toisella on enemmän luovia harrastuksia, mutta silloin en tiennyt pyörätuolista.

Olen kuullut, että se voi olla jollekulle tärkeää, että voi vaeltaa. Sitä vastoin en ole kuullut sanottavan, että Veljet, se kumppani oli rankan mustasukkainen luonne, mutta oli meillä tosi mahtavaa silloin Lapissa talsimissa. Vaellusta harrastavia on ehdokkaiden joukossa tosi paljon. Mistä käy ilmi, onko heillä vaellusfakkius?

Lopputulema

Omaan profiiliin voi lisätä kaikenlaisia vapaamuotoisia tekstejä persoonallisuustestituloksiaan tukemaan ja lisävalaisemaan. Kumppaniehdokkaat voivat lähettää automaattisia kysymyksiä, hymyjä, valokuvapyyntöjä ja muita kontaktiin saamiseen tarkoitettuja toimintoja, joihin kaikkiin minulla ei ilmaiskäyttäjänä ei edes ole pääsyä. Olisiko tässä metodi, joka kuukausimaksun taianomaisella valuuttavoimallaan johdattaisi minut viimein elämäni rakkauden luokse? Kumppaniehdokkaiden profiileja vilkaistessa vahvistuu entisestään tunne, että ei. Rasti ruutuun ja kerro itse omin sanoin -tyylinen informaatio toisesta ihmisestä ei kerro totuutta. Olipa kumppaniehdokkaassa sitten lähes minkälaisia piirteitä tahansa, vasta niiden muodostama kokonaisuus ratkaisee. Kaipaan kirjaimellisesti tutustumista oikeaan ihmiseen.


Testitulos saavutettu.

 

 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti