torstai 20. marraskuuta 2014

20.marraskuuta

Miksi sanotaan, että kaikki on sallittua sodassa ja rakkaudessa? Jos nyt vaikka lähdetään liikkeelle siitä, että sotahan on täysin suolesta joka tavalla. Sitä vastustetaan syystä.Kukaan ei silti järjestä kulkueita, joissa heilutellaan "Ihmissuhteiden fiksu hoitaminen ehkäisee elinikäisiä arpia" -banderolleja.

Klassikkoesimerkkinä voi mainita sen, kun mies sanoo soittavansa, mutta ei sitten ikinä soitakaan. Rakkausteemaisiksi mielletyissä asioissa on yleisesti ok valehdella ja kieltäytyä olemasta toisen kanssa pelkästään väärän väristen sukkien tähden, mutta muissa asiayhteyksissä vastaava toiminta saa jyrkän tuomion. Mutta miksi oikeastaan toiselle pitää sanoa, että soittaa, jos ei ole varmasti tekemässä niin, kun samalla vaivalla voisi ulosantaa pelkästään esimerkiksi "Mulla oli kivaa"? Jos mieli muuttuisi, toinen voisi ainoastaan yllättyä positiivisesti!

Miehet soitimella harrastavat myös paljon sorvaamista. Se on sitä, että myötäillään kaikkea naisen sanomaa maailman ihanimpina asioina ("Ooh, minäkin haluaisin oppia luovaa kirjoittamista!"), vaikka järkikin sanoo, että toimiva ihmissuhde vaatii yhteistä ajatusmaailmaa ja mielenkiinnonkohteita. Seinä tulee vastaan, jos tässä asiassa ei ole rehellinen. Omalla kohdallani siinä seinässä on monesti ollut tapetilla myös tasavertainen avioliittolaki.

Minulle on joskus annettu pakit sanoilla "Tiedän, että tuntuu nyt pahalta, mutta se menee ohi". No, eipä lausahdus enää paina mieltä, mutta muistan sen 15 vuoden jälkeen edelleenkin, eikä se tuossa ajassa ole muuttunut yhtään kivemman kuuloisemmaksi lausahdukseksi.

Rakkaus vaatii munaa. Sitä kaikilla ei ole.

Älkää antako tämän postauksen hämätä. Omassa rakkauselämässäni ei ole tapahtunut mullistuksia suuntaan eikä toiseen. Rengasrikkoisena on vain aikaa ajatella, koskei huolto ole tänäänkään tavoitteluyrityksistä huolimatta palannut asiaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti