torstai 11. syyskuuta 2014

Kauheita kirjoituskuulumisia

Loikoilin joskus 2000-luvun alkupuolella huoneessani ja katselin elokuvaa Veren vangit. Maailma ei ollut vielä kuullutkaan Twilightista ja muusta vampyyrihuumasta, mutta minut elokuva innosti miettimään, millaisiin tilanteisiin vampyyri oikeasti joutuisi nykypäivän maailmassa. Näin silmissäni jumalaisen komean, punaiseen ja mustaan pukeutuvan vampyyrin, joka halusi tehdä oikein. Uolevi Rummukainen oli syntynyt.

Ensimmäinen versio vampyyriromaanistani Kauhea kertomus Uolevista valmistui vuonna 2005. Sen kirjoittaminen oli todella hauskaa, ja usein vietinkin sen parissa hetkiä ääneen hekotellen. Siksi se on kaikista tähän asti kirjoittamistani teksteistä yhä kaikkein rakkain. Nyt se on julkaistu Elisa Kirjassa. Satuin kuuntelemaan Michael Monroen elämäkertaa äänikirjana, ja minulle selvisi, että Tom Cruiselle langennutta roolia Veren vangeissa tarjottiin alunperin hänelle. Koska olen aiemmin nähnyt unta, että teen Michaelin kanssa Suomen ensi vuoden euroviisukappaleen, pidin tätä merkkinä ja päivitin rakkaan julkaisukuosiin. Yllätyksekseni huomasin, että yliluonnollisen otuksen ja liikuntarajoitteisen ihmisen arkielämässä on yhtäläisyytensä. Nähtäväksi jää, oliko saamani merkki lukijoiden mielestä hyvä vai huono.

Michael kieltäytyi roolista, koska on rokkari eikä näyttelijä. Kauhean kertomuksen Uolevista voi kuitenkin ostaa tai antaa lahjaksi. Hinta on jälleen huokea.
https://kirja.elisa.fi/ekirja/kauhea-kertomus-uolevista

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti