perjantai 20. kesäkuuta 2014

Juhannustaikoja esteisille

Juhannusaattona voi vanhojen uskomusten mukaan tehdä taikoja tulevan puolisonsa henkilöllisyyden selvittämiseksi. Useimmat taiat vaativat kedolla kirmailua, pelloilla pyörimistä ja muita liikunnallisia aktiviteetteja. Usein niihin liittyy myös ilkosillaan oleminen. Ensin mainittu on monesti ongelmallista, jos käyttää esimerkiksi pyörätuolia. Koska mikään ei saa olla rakkauden tiellä ja liikuntarajoitteisillakin on tarvetta nähdä puolisonsa etukäteisesti, päätin kantaa korteni ja kekoon ja kehittää muutaman modernin, esteettömän juhannustaian. Ne saattavat sopia myös niille liikuntaesteettömille, jotka eivät halua kiereskellä juhannusyönä lumihangessa.

  • Hakukone Googlesta löytyy vastaus asiaan kuin asiaan. Näpyttele siis keskiyöllä hakusanaksi "tuleva puolisoni", ja katso, kenet kuvahaku antaa ensimmäiseksi tulokseksi! (Klo 11.46 päivällä suoritettu haku antaa vain kuvan Grand Theft Auto -pelin hahmosta)
  • Jätä juhlinta vähemmälle ja mene nukkumaan juhannusyönä. Unohda väärinpäin käännetyt sukat, sillä niistä ei ole apua. Unessa tuleva puoliso ilmestyy.
  • Pyydä jotakuta, esimerkiksi henkilökohtaista avustajaasi, poimimaan pellolta seitsemän eri lajin kasvia ja nukkumaan ne tyynynsä alla. Tarjoa hänelle aamulla shampoota tukanpesua varten, ja hän osaa kertoa sinulle, kuka on tuleva puolisosi. 
  • Pyöri tuolillasi yhdeksän kertaa ympäri ja katso älylaitteeseesi/televisioon. Tuleva puolisosi näkyy hämäränä heijastuksena ruudun pinnalla. Halutessasi voit olla ilkosillasi päästäksesi enemmän fiilikseen.
  • Mene saunomaan juhannusyönä julkiselle saunalle ja pyydä apua lauteille siirtymisessä. Tuleva puolisosi suostuu pyyntöön, ja näkee sinut puhtaasti sellaisena kuin olet.

Pyörätuolissa istuminen on kuitenkin sellainen isompi juttu, josta pitäisi jo vähän aikaisemmin kertoa. Itselleni asia tuskin olisi ongelma, jos olisin siitä tietoinen alusta lähtien, mutta jos kertomista pantataan viimeiseen asti, niin en katsoisi hyvällä - koska jos istuu pyörätuolissa niin sitten istuu, se tulee kumminkin jossain vaiheessa ilmi eikä se kertomisen vetkuttelulla muutu siitä miksikään.
Ja jos nainen jättää tuon takia, niin tällä kertaa olisin sitä mieltä, että syy on sinussa, eikä siinä etteikö nainen osaisi suhtautua siihen järkevästi. Pyörätuoli ei ole este, mutta kyllähän se asettaa joitakin ehtoja ja rajoituksia ja sitten kun toinen ei asiasta ole tietoinen, hän on luonut omat mielikuvansa ja vaikutelmansa sinusta, niin voi hyvinkin olla mahdollista, että hän tuosta paljastuksesta järkyttyy.

Koska en nyt tiedä onko sinulla varaa odottaa toisen käyttäytyä järkevästi, koska ilmeisesti et tee sitä itsekään.     


Rakkauden estämättömyyden nimissä esittelen taian myös asenne-esteisille ihmisille, joille maaginen juhannusyö pukkaa yllättäen pyörätuolissa istuvaa puolisoa. Erityisen hyvin taika soveltuu niille, jotka samaistuvat ylläolevaan aitoon nettikeskustelukatkelmaan. Jos pyörätuolissa istuminen on pettymys, se tarkoittaa pyörätuolin merkitsevän jotain huomattavasti paljon vähemmän arvostettavaa kuin omilla jaloilla köpöttelyn. Silloin pyörätuoli todennäköisesti on ongelma jo alusta lähtien. Konditionaalimuodossa ja jälkiviisasti on aina helppo puhua kauniisti. Monen mielestä asia on sama kuin odottaisi puolisokseen yksinelävää sinkkua, mutta pamahtaisikin varoittamatta keskelle poukkoilevinta perhe-elämää: liikuntarajoitteisen kanssahan arki on hieman totutusta poikkeavampaa. Siihen nähden on merkillistä, ettei painoarvo kohdistu yhtä voimakkaasti muihin parisuhdearkeen ratkaisevasti vaikuttavista tekijöistä. Harvaa vaivaa ensikatseella, voiko toinen paljastua  mustasukkaiseksi, narsistiseksi tai alkoholistiksi.  Asenne-esteisille suunnattu juhannustaika tehdäänkin seuraavalla tavalla:

  •  Kävele lähimmälle kaivolle ja mieti juuri lukemaasi ilman ennakko-asenteita. Halutessasi voit olla ilkosillasi. Kun jalkasi eivät enää kanna, tuleva puolisosi soittaa teille invataksin, jolla pääsette yhdessä paluumatkalle.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti