torstai 27. maaliskuuta 2014

Special Edition ensiarviointi

Blogin lukija Tomi kirjoitti Special Edition -kirjasta Facebookissa:

Vappu-Tuuli Fagersonin kirja Special Edition on erinomainen teos totuttamaan lukijansa pyörätuolilla liikkuvan ihmisen arkimaailmaan. Kirja on kevyt ja nopea lukea ja sitä lukiessaan voi huomata, miten omaan normistoon hakeutuu laajempi ymmärrys erilaisista elämistä. Jos vammaisten ihmisten kohtaaminen aristaa, tästä kirjasta on varmasti apua.

Kirjan rakenne ei ole raskas, eikä monimutkainen. Konstailematon keveys sopiikin tällaiselle kirjalle hyvin. Kerronta on sujuvaa ja juoni rakentuu muutamine eri osineen viihdyttävään huippuunsa tasaisesti, setviytyäkseen sitten auki. Päähenkilön farssinomainen epätoivo tuo mukanaan liikuttuneisuutta ja sympatiaa, mikä edesauttaa samaistumaan. Sitä mukaa, kun hän selvittää solmiutuneita suhteita ystäviinsä, lukija voi pohtia, miten itse ehkä kohtaisi hänet ja lohduttautua sosiaalisen kömpelyyden universaalisuudesta ja virheiden normaaliudesta.

Special Edition on Elisa-kaupan digikirjana ehdottomasti naurettavan 2,90€ hintansa arvoinen. Se viihdyttää tarinana sinäänsä ja silti, kevyenäkin kirjana onnistuu erinomaisesti laajentamaan varmasti useamman lukijansa tajuntaa.

Kirja löytyy Elisa Kirjasta osoitteesta https://kirja.elisa.fi/ekirja/special-edition

1 kommentti :

  1. Mainio kirja, joka antaa aihetta ajatteluun ja asenteiden tuulettamiseen. Arvioni löytyy täältä:
    http://www.kirjatkertovat.blogspot.fi/2014/03/vappu-tuuli-fagerson-special-edition.html

    VastaaPoista