torstai 6. maaliskuuta 2014

Kohtaamisia: Rakkauden tanssi

Kalle kohtasi Hannan Pajulahdessa pyörätuolitanssiliiton järjestämällä pyörätuolitanssileirillä syksyllä 2010. He moikkasivat ja vaihtoivat yleisiä kysymysiä toistensa kotipaikoista ja opiskeluista. Kalle ajatteli, että Hanna on mukava ja sosiaalinen tyttö, mutta sen isompia tunteita ei herännyt.

Kuukausia myöhemmin Kalle löysi Facebookistaan kaveripyynnön. Hanna halusi pitää häneen yhteyttä, ja Kalle hyväksyi pyynnön mielellään ajatellen, että uudet tuttavuudet olivat aina tervetulleita. Selvisi, että Hanna oli yrittänyt löytää Kallea Facebookista jo pidemmän aikaa, mutta ei ollut onnistunut  Kallen salaisen profiilin takia. Lopulta Hanna oli bongannut etsimänsä yhteisen Facebook-kaverin kautta.

Kaveripyynnön hyväksymistä seurasi tiivis yhteydenpito sosiaalisessa mediassa. Kallea ja Hannaa yhdistivät tanssiharrastuksen lisäksi monet samankaltaiset kokemukset ja samankaltainen diagnoosi, sillä heillä kummallakin on cp-vamma. Kalle koki, että saattoi puhua Hannalle aivan kaikesta. Tunne siitä, että kyse oli paljon enemmästä kuin pelkästä kaverisuhteesta, kävi päivänselväksi. Niinpä Kalle houkutteli Hannan kotikaupunkiinsa Porvooseen tanssileirille, ja rakkaustarina sai alkunsa.

Pajulahdessa syyskuussa 2011 järjestetyt pyörätuolitanssin SM-kilpailut saivat kokonaan uuden merkityksen, sillä juuri Pajulahti oli ollut se paikka, josta kaikki sai alkunsa, joskaan pariskunta ei ollut asiaa tuolloin edes aavistaneetkaan. Kisoissa ei kuitenkaan tanssittu yhdessä, sillä yhteistä tanssikokemusta oli vielä sen verran vähän. Sen sijaan Hanna ja Kalle päättivät osallistua Hollannissa maaliskuussa 2012 pidettäviin avoimiin pyörätuolitanssikilpailuihin. Päätös oli rohkea, sillä kisoihin oli aikaa vain kolme kuukautta, eikä Hanna ei ollut tanssinut juuri lainkaan duotanssia eli pyörätuolitanssia, jossa kumpikin tanssija istuu pyörätuolissa - puhumattakaan siitä, että kysymys oli maailman suurimmista pyörätuolitanssikisoista.

Toistensa ja valmentajiensa tukemana Kalle ja Hanna aloittivat intensiivisen harjoittelun. Hollannissa sijoitus oli 7. Se oli erittäin hyvä tulos niin lyhyellä harjoitusajalla, vaikka ensimmäisenä mieltä harmittikin vähän se, että finaalipaikka jäi toisaalta vain yhden sijoituksen päähän. Innokasta harjoittelua jatketaan yhä. Kallen mielestä tanssiminen Hannan kanssa on helppoa, koska tunnelatausta ei tarvitse esittää. Tähän päivään mennessä parin mitalitilille on karttunut yksi SM-kulta, SM-hopea ja yksi Hollannin avointen pronssi.


Videolla Kalle ja Hanna tanssivat ihanan duovalssin. Kallen ajatuksia voi lukea lisää hänen blogistaan osoitteesta lifeonwheels-kalle.blogspot.fi

Onko sinulla oma tarina? Lähetä se viestinä SIT UP!-blogin Facebook-sivuilla sähköpostilla osoitteeseen sit-up@hotmail.fi!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti