lauantai 2. helmikuuta 2013

Ikkunamiesten laulu

Muuan tuntemani naishenkilö tassutteli eräänä aamuna tavalliseen tapaansa ilkosillaan ulos suihkusta. Hetken kuluttua hän tajusi, että rullaverho oli jäänyt vetämättä ikkunan eteen, ja että ikkunan toisella puolella virnisteli nosturin nokassa seisoskeleva punaliivinen remonttireiska. Toinen tuntemani naishenkilö istui kaikessa rauhassa olohuoneessaan täyttämässä sudokua, kunnes nosti sattumalta katseensa ikkunaan ja tajusi tuijottavansa partasuista ikkunanpesijää suoraan silmiin. Itse työskentelin takapäivinä kaikessa rauhassa kotona tietokoneella, kun kuulin yllättäen kolinaa oudon läheltä. Vilkaisin ikkunaan äänien suuntaan, ja havaitsin ikkunani takana pora kourassa puuhastelevan puuhapeten.

Yhteistä näille kaikille tapauksille on, että niissä naiset ovat saaneet lähes rajatilasydänkohtauksen. Viesti tässä lienee selvä. Jos tämä peli jatkuu, odotettavissa voi kohta olla kuolonuhreja. No way Jose!

Ikkunoiden taakse kuin taivaalta tipsahtelevia miehiä puolustetaan varmasti sillä, että on mahdotonta määrittää minuutilleen, milloin remontintekijä tai ikkunanpesijä on edennyt työssään kenenkin asukkaan ikkunan taakse. Ainakin rakennus- ja pesu-urakoiden päivämäärä ja ajankohta on yleensä tiedossa. Minä olen keksinyt tähän ongelmaan yksinkertaisen ratkaisun. Ikkunoiden äärellä työskentelevien miesten kypäriin on asennettava pienet kaiuttimet. Kaiuttimiin kytketään äänentoistolaite, johon liitetään jokin yksinkertainen ja helposti tunnistettava sävelmä, esimerkiksi tii-di-di-di-dii. Aivan samalla tavoin kuin jäätelöauto ilmoittaa tulostaan, ikkunamiehet laukaisevat tunnussävelensä ilmoille joka kerran, kun lähestyvät uutta ikkunaa. Jo vain välttyisivät pahaa-aavistamattomat ihmiset vuosisadan sätkyiltä!  Saattaa myös olla, ettei olisi niin paljon ongelmaikkunoita, joiden parissa miesten pitäisi puuhailla tavallista perusteellisemmin. Niin kävi esimerkiksi ensimmäisenä mainitussa tapauksessa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti