lauantai 22. joulukuuta 2012

Tulkoon joulu puhtoinen

Selvisimme tämän vuosikymmenen puhutuimmasta maailmanlopusta. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, ettei maailmanloppua tullutkaan, minkä osa meistä jo varmasti arvasikin ennalta, mutta jotkut varmasti kokivat myös positiivisen yllätyksen. Ehkä jollain riittää nyt myös säilykkeitä koko loppuelämän tarpeisiin. Itse en kyllä ihan heti äkkää, mihin voi tarvita säilykeruokaa maailmanlopun tullessa, mutta kukaties en olekaan tarpeeksi kuusaalla noista armageddon-asioista.

Nyt on odotettavissa enää joulu. Jos katsoo kalenterista, huomaa, että että jouluaatto on käsillä jo kahden päivän kuluttua. Melkein yllätyin itsekin, sillä vielä eilen olin joulukalenterin luukussa 2. Takana on kiireinen marras-joulukuu, jossa kaikki ei todellakaan mennyt ihan niinkuin siinä ruotsalaisessa life style -formaatissa. Paras joululahja ehkä vuosikausiin lankesi syliini jo 9. joulukuuta. Säästän teidät intiimeiltä yksityiskohdilta, mutta kiitän mielessäni asianosaista ja säästelen saamingeistani haman tulevaisuuden potutuspäiviin. Ensiprioriteettini joululomalla on nukkuminen. Jaetulle toiselle sijalle asetan riehakkaan viihde-elektronisten laitteiden käytön, kirjoittamisen ja syömisen.

Jouluna pöydät notkuvat lihapadoista ja konvehtirasioista. Ne pöydät on myös pyyhitty sieltä alta.. Joulu on sellainen juhlapyhä. Sen henkeen kuuluu, että kun loma-aika koittaa, kaikki kuukausitolkulla nurkissa pyörineet ilmaisjakelu- ja mainoslehtikasat on vipattava pellolle, järjesteltävä koriste-esineet somasti suoriin riveihin ja hätistettävä kaikki villakoirat ulos. Niin minäkin tein. Kyllä. Minulla oli sinne tänne kertyneitä kasoja kämppä pullollaan. 

Ihmiset luulevat toisinaan, että on lastenleikkiä pitää koti sisutuslehdestä reväistyn näköisenä ympäri vuoden, kun käytössä on avustajia. Itseltä se ei ota mitään! Avustajan voi laittaa tekemään puhdasta jälkeä samalla, kun itse ottaa vaikka nokoset. Joo-o, niinhän sitä ehkä luulisi.  Todellisuudessa perusteellinen siivoaminen on erittäin luottamuksellinen toimenpide, jota ei voi jättää kenen tahansa käsiin. Annan muutaman havainnollistavan, dialogimuotoisen esimerkin:

- Näin siinä uudessa Pirkassa hyvän kakkureseptin, missä se on?
- Ai, mä heitin sen menemään, kun se oli ilmestynyt jo pari kuukautta sitten....

- Tämä masiina hajosi lopullisesti! Onneksi siinä on vielä takuuta jäljellä. Me jätettiin se takuulappu tuohon hyllylle...
- Siis...Tuohonko hyllylle tuossa? Missä oli muitakin nuhjuisia paperilappusia? Mä luulin niitä roskiksi ja vein pihalle!

- Miksi ihmeessä mun lipasto seisoo tuossa?
- Mä vähän järjestelin paikkoja, kun sä  nukuit! Tässä on nyt feng shuit kohdillaan! Eikö oo makee?

- Öm, eikö tähän sun tablettiin olisikaan saanut käyttää pesuainetta? Meinaan, kun nyt se vihertää vähän oudosti....
- Siis mitäh?

Toivon mukaan tämä riittänee selittämään, miksi kämppäni siisteysaste on henkilökunnasta huolimatta suorassa suhteessa omaan jaksamiseeni.

 Luin viestintäviraston kotisivuilta ehdotuksia sille, miten toivottaa parhaiten miellyttävää joulua kanssaihmisilleen. Klassinen "Hyvää joulua!" todettiin toimivaksi, mutta hitusen kuluneeksi ja persoonattomaksi vaihtoehdoksi. Vivahdetta tervehdykseen saisi toivottamalla esimerkiksi hauskaa, iloista tai riemukasta joulua, mutta riskinä on, että toivotuksen kohde pitääkin joulua hartaampana juhlana ja suorastaan pahastuu moisista iloittelukehotuksista, ja päin vastoin. Siksi toivotankin kaikille ihanille blogini lukijoille tunnelmallista joulua. Luokaa siihen juuri itsellenne oikea tunnelma ja nauttikaa siitä yhdessä! Minäkin nautin puhtautta kiiltävässä kodissa.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti