tiistai 12. kesäkuuta 2012

Sopuratkaisuja

Moni meistä on sitä mieltä, että verorahat eivät koskaan mene oikeisiin kohteisiin. Oletteko koskaan miettineet, miten valtion budjettia saisi jaettua oikeudenmukaisemmin? Minä olen, ja olen keksinyt myös ratkaisun koko hommaan eräänä yönä. Verotusta voisi uudistaa sillä tavalla, että täytellessään vuosittain veroilmoitustaan oikeustietoinen ja ajan hermolla elävä kansalainen voisi ruksata valmiista vaihtoehdoista vaikkapa viisi kohdetta, joihin haluaa veroeurosensa omalta osaltaan suunnattavan. Siellä olisi listassa ilmainen terveydenhuolto ja nykytaiteen museo ripirinnan. Ei huolisi enää kenenkään valittaa, että esimerkiksi ketjupolttajat hoidattavat keuhkosyöpiään muiden varoilla. Ja demokratia toteutuisi täydellisesti!

Internet on käytännössä sensuroimaton, anonyymi foorumi, jossa haisevimmankin aivo-oksennuksen saattaminen maailmanlaajuiseen tietoisuuteen on mahdollista. Trollien ei pitäisi antaa käydä luonnolle, mutta toisinaan ne piileksivät myös harmittomilta vaikuttavien hakusanojen takana ja hyppäävät hakukoneen hampaistosta ärsytyskynnyksen tuolle puolen ennen kuin asiaa ehtii kunnolla edes huomata. Minulle kävi taannoin juuri niin. Törmäsin netissä keskusteluun, jossa äärimmäisen suivaantunut naapuri kyseli lainopillisia neuvoja tilanteessa, jossa vammainen seinänaapuri rikkoo yörauhaa ryskäämällä öisin apuvälineittensä ja hoitajiensa kanssa. Vastaukset jakaantuivat suurpiirteisesti kahteen leiriin: niihin, jotka pitivät suuttunutta naapuria julmana ja asenteellisena ihmisenä, ja niihin, jotka totesivat vammaisia puolustavien kielen värjäytyneen puunhalailumaailmankatsomuksen ansiosta tietyn väriseksi.

Niinpä niin. On olemassa sääntöjä ja lakeja, joita vammaisenkin ihmisen tulee kunnioittaa. Yörauha on yksi niistä.  Valtavan pitkässä viestiketjussa ei kuitenkaan missään vaiheessa selvinnyt, mitä vammaisen naapurin asunnossa oikeastaan tehtiin, jotta helvetillinen ryske saatiin aikaiseksi. Pikaisesti ajatellen yöaikaan ei ajoitu muuta välttämätöntä toimintaa kuin mahdolliset vessakäynnit ja kyljen kääntäminen. Näistä kumpikin on mahdollista hoitaa ryskeettömästi. Varsinkin hoitajien ammattitaidon voi ehdottomasti asettaa kyseenalaiseen valoon, mikäli toisen ihmisen kääntäminen vuoteessa aiheuttaa naapurin suloisen unimaailman raadollisesti haihduttavaa ääntä. Sekään ei selvinnyt, oliko vimmastunut naapuri talon ainoa jäsen, jota ryske niin kovasti hermostutti. Tottakai juttu meni myös niin, että ryskivää hoitoa vaativan vammaisen olisi ehdottomasti oltava se, joka muuttaa pois, johonkin paikkaan jossa ryske ei häiritse kunniallisia kansalaisia. Suomennettuna tämä tarkoittaa luultavasti paikkaa, jonka kaikki asukkaat ryskäävät vuoron perään halki yön. Vammaisillehan on omia hoitolaitoksia, jossa hoito on tarkoituksenmukaista. Kenen yöunet ovat arvokkaimmat?   Uskallan veikata, että mikäli naapurissa olisi asustellut nuori lentoemäntä, jolla on yölennoltaan kotiutuessaan tapana nakata työvaatteensa suoraan koneeseen pyykkäytymään, vastaavaa kirjoittelua ei olisi koskaan edes syntynyt. Luultavasti naapuri olisi saanut unenpäästä kiinni ainoastaan linkousohjelman tahtiin.

Oletteko koskaan miettineet, mihin Kauniit ja rohkeat - sarja voi ikinä loppua? Joskushan senkin on loputtava, mutta siinä on se ongelma, että häät ja synnytykset, jotka ovat lopullisia tavanomaisissa draamoissa ja sitcomeissa, ovat saippuoissa vain alkusoittoja. Edes kuolema ei tässä genressä ole loppu!   Lisäksi käsikirjoittajien on vielä päästävä johonkin lopputulokseen siitä, valitsiko Ridge lopulta Brooken vai Taylorin. Ehkäpä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin että Ridge muuttaa Egyptiin, jossa voi faaraotyyliin innoittamana perustaa haaremin ja elää ikuisesti.

Tässäpä oli pähkinää ensi yölle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti