keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Puhu vaan puolestasi!

Pitäisi olla olemassa sellainen sääntö, että kun menee juhliin, joko sukulaisille tai muuhun paikkaan, missä on kosolti ihmisiä joita ei itse tunne, pitäisi sanoa vähintään kolme lausetta. Ne kolme lausetta voisi etsiä vaikka jo valmiiksi Internetistä, ja ne voisi ottaa sitten esimerkiksi lapulle mukaan sinne juhliin mennessä. Näin vältyttäisiin siltä, ettei yksissäkään juhlissa olisi enää ainuttakaan sellaista möllöttäjää, joka vain tuijottaa seinäruusuna jääkaappimagneetteja eikä sano mitään. On nimittäin niin, että jos juhliin saapuu yksikin möllöttäjä, alkaa muiltakin pian puheenaiheet loppua, ja lopulta kukaan ei puhu mitään. Ovat hienot pirskeet täysin pilalla.

Sukeentuisi siitä varmasti paljon parempia keskustelujakin voileipäkakun äärellä, jos joku avaisi puheen esimerkiksi seuraavasti:
  • Kerää kauppakärryyn karitsankyljyksiä, minttua, fetaa ja jälkiruokaa varteen makoisan pavlovan ainekset.
  • Avatar-fanit joutuvat pettymään: Jatko-osan julkaisu siirtyy
  • Baarista saa kokeiluseuraa

Ylläolevat esimerkit on kerätty suomi24-verkkosivuston etusivulta. Helppoa, eikö totta?

Nykyään tuntuu olevan vallalla myös sellainen trendi, että tietyntyyppistä möllötystekniikkaa sovelletaan tilanteisiin, jossa puhuminen on itselle vaikeaa tai ei muuten oikein kiinnostaisi. Jos on esimerkiksi luvannut mennä kesäduuniin serkunkaiman jäätelökiskalle ja seuraavana päivänä havaitseekin, ettei pallonkauhonta oikein nappaakaan, tai jos päättää kymmenen avioliittovuoden jälkeen jättää tylsäksi käyneen siippansa, on helppoa vain jättää vastaamatta tekstiviesteihin ja soittoihin. Se ei ole reilua. (Paitsi jos siipalle on huomauttanut jo kymmeniä kertoja, että se on tylsä ja että lähtee itse lätkimään jos tyyli ei muutu. Se on eri asia.) Lääke tähänkin olisi nopeasti saatava. Ensijaisesti olisi paras, jos ihmiset ymmärtäisivät olla olematta möllyköitä, mutta valitettavasti toive on epärealistinen. Siksi olisi kätevää, jos olisi olemassa sellainen masiina, joka puhuisi vähän niinkuin navigaattori, joko sillä mies- tai naisäänellä, ja siihen voisi syöttää kaikki ikävät lauseet. Sitten kaikki mölliyteen taipuvaiset vain laittaisivat sen masiinan soittamaan kaikki paskat puhelut. Asiat tulisivat ainakin selviksi, eikä vastapuolikaan kärvistelisi luuri kourassa päiväkausia. I. rest.my.case!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti