torstai 29. maaliskuuta 2012

Piip-piip-pim-kling

Sinä ihminen, joka keksit ohjelmoida digitaaliseen lämpömittariin myös herätyskellon, minulla on sinulle terveinen. Mitä ihmettä sinun päässäsi liikkui? Eivät piipittäneet isoisiemme elohopealla täytetyt lämpömittarit kuunaan, kiltisti näyttivät asteet vaan. Mikä ihme sai sinut sinut semmoisen värkin nikkaroimaan, että kun viaton käyttäjä sen kelloa yrittää asianmukaisesti kesäaikaan vaihtaa, asettaa se hälle tietämättään herätyksen aamuyöstä puoli kolmen aikaan? Eikä älyä masiinasi tuo edes lannistua siitä, ettei kukaan pääse sitä siihen aikaan yöstä sammuttamaan. Sinnikkäästi jatkaa lauluaan se taas ja taas, vartin välein, aina vaan, juuri kun uni on aikeissa tulla käyttäjän silmään uudestaan, tai ehtii huoahtamaan "Ah, nyt se lopettaa". Helvetinkoneen sinä ihminen loit, kun rupesit multitaskaamaan.

Nykyään me elämme merkkiäänien maailmassa. Kun pyykit on pesty, kuuluu piip. Kun ruoka on lämmintä, kuuluu pim. Kun tiskit on kirkastettu, kuuluu kling. Yhteensä se on loputon piip-pim-kling. Terveisiä myös sinulle ihminen, joka keksit kodinhoidon maailmaa näin äänekkäästi parantaa. Ennen riitti koneen tilasta vallan mainiosti informoimaan se, että niiden oma hurina sammui.

2 kommenttia :

  1. Mulla tiski- ja pesukone vain vaikenevat, kun saavat työnsä valmiiksi. Mikro kyllä kilahtaa kerran – sekin toki kai ehkä turhaan. Hälyyttäviä vehkeitä ovat vain hälyttämään tarkoitetut munakello ja kännykkä. Näistä jälkimmäinen toki on matkalla kuvaamaasi dystopiaan, sillä tänäänkin poikkeuksellisesti aamu-neljälle herätystä laatiessani se (kuten se aina tekee) ehdotti, että toistettaisiinko sitä päivittäin. Tämä mainitsemasi parannusten keksijähenkilö lie päässyt hypistelemään Nokiankin suunnitelmia siis.

    VastaaPoista