perjantai 23. maaliskuuta 2012

Lempeä liemenlitkijä

Hammaslääkärini kiskaisi minulta irti kokonaisen hampaan. Kiitos tujun puudutuksen, operaatio ei tuntunut juuri missään, lukuunottamatta suutani, jonka pelkäsin tosissaan repeävän, kun poistotuomion saanut viisaudenhampaani piti kaivaa alavasemmalta niin että ammottaa. Nyt on kuitenkin pysyteltävä muutama päivä litkulinjalla, sillä ravinto ei saa sisältää palasia, jotka voivat repiä tuoretta haavaa.Minun tekee järkyttävästi voileipiä, pihviä, hampurilaisia, makkaraa ja sitä rataa. 

Onneksi tuska ei ole kovin suuri. Jo päivän liemikuuri on ehtinyt osoittaa, että nestemäisessäkin ruokavaliossa on helmensä. Kaikkein kirkkain niistä on tähän mennessä ollut kanakeitto, joka on ihan äitien tekemää, mutta valmistetaan teollisesti. (Huom! Edeltävä lause saattaa sisältää piilomainontaa.) Se oli itseasiassa niin herkullista, että aion kokeilla vastaavaa reseptiä itse lähitulevaisuudessa. Suklaata löytyy (nais)ihmisen onneksi joka muodossa, joten jos mieli tekee ja vaaka sallii, jälkiruuaksi voi valita vaikka suklaapirtelön tai vanukkaan. Viisaampi tosin ottaisi ehkä hedelmäsmoothien.

Oletteko koskaan muuten ajatelleet, miksi joillain miehillä sanotaan olevan kaljamaha? Nimitys tulee epäilemättä kummun rakennusaineesta, tai vähintäänkin siitä päätelmästä, että kummun omistaja on kumonnut kiitettävästi oluttuopposia. Naisilla sanotaan olevan omppu- ja päärynävatsoja. Epäloogista ja asenteellista, sanon minä! Voin melkomoisella todennäköisyydellä sanoa, ettei omppu- ja päärynävatsoja rakenneta omppuja ja päärynöitä pupeltamalla! Nimitys tulee pelkästään naisen varren muodosta. Miksi miesten kohdalla keskitytään rakennusaineeseen ja naisten kohdalla muotoon? Ei kukaan puhu suklaa- ja korvapuustimahoista. Sitäpaitsi termi "kaljamaha" on usein myös käsitteeltään virheellinen. Miehet käyttävät kumpunsa rakennusaineena myös runsaasti lenkkimakkaraa.

Naisilla on lupa arvostella miesten ulkonäköä, mutta miehen suusta aamukahvipöydässä lausutut "Kulta, älä nyt ota enää toista pullaa kun sulla alkaa tuota masua kertymään" - tyyliset kommentit johtavat yleensä itkupotkuriitaan ja naisosapuolen identtiteettikriisiin. Väittäisin, että hitusen typerää touhua molemmin puolin. Toista ihmistä ei voi muuttaa, mutta pikku kehaisu ilahduttaa aina.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti